Feltöltve:

Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal

timer 60
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

a tésztához (12db muffinhoz)

Rama Vajas Íz70 gramm
tojás1 darab
tej250 milliliter
alma1 darab
liszt250 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
zabpehely60 gramm
finom kristálycukor125 gramm

a krémhez (1. variáció)

Rama Vajas Íz300 gramm
porcukor250 gramm
citrom leve2 evőkanál
őrölt fahéj1 teáskanál

a krémhez (2. variáció)

mascarpone sajt250 gramm
vanília aroma0.5 kávéskanál
Rama Vajas Íz250 gramm
porcukor400 gramm
fahéj1 teáskanál

A díszítéshez

alma2 darab

Sütéshez

Sütési idő 55 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája szilikonos muffinforma vagy muffin kapszlival bélelt sütőforma, habzsák vagy műanyag zacskó

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra. Készítsük elő a muffinformákat (ha nem szilikonos, akkor kenjük ki Rama Vajas Ízzel vagy béleljük ki papír kapszlikkal). Egy edényben olvasszuk fel a Rama Vajas Ízt, és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, keverjük össze a tejjel és a tojással.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházát és vágjuk kockákra. Keverjük a margarinos-tojásos-tejes masszához.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a cukrot.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Forgassuk egybe a száraz és folyékony keveréket, majd keverjük jól össze.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Az előkészített muffinformákban osszuk szét a masszát, és előmelegített sütőben süssük 35-45 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Az elkészült muffinokat rácsra téve hagyjuk kihűlni.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    A krémhez a puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra, majd apránként keverjük el benne a fahéjjal elkevert és átsztitált porcukrot is. Adjunk hozzá először csak egy kanálnyi citromlevet. Ha túlságosan kemény a krém, keverjünk hozzá még egy keveset. A kész krémet töltsük habzsákba és díszítsük vele a muffinok tetejét. TIPP: Ha valaki jobban szereti a lágyabb krémeket, próbálja ki a második krém variációt: A szobahőmérsékletű mascarponét keverjünk el a vanília aromával. A puha Rama Vajas Ízt habosítsuk ki a fahéjjal elkevert porcukorral, majd keverjük bele a mascarponet.

  7. 7. lépés

    7. lépés képe

    A maradék almákat szeleteljük vékony karikákra, és 180ºC-os sütőben, sütőpapírra fektetve szárítsuk ki 15-20 perc alatt (félidőben fordítsuk meg őket).

  8. 8. lépés

    8. lépés képe

    Ezeket ültessük a muffinok, illetve a krém tetejére.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem