Feltöltve:

Almás-diós süti

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

darált dió20 dekagramm
cukor5 dekagramm
baracklekvár3.5 evőkanál
fahéj1 darab
alma1 kilogramm
tojásfehérje2 darab

Tészta

liszt40 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukor13 dekagramm
tojássárga2 darab
Ráma17 dekagramm
tej1 dl

Elkészítés

1. lépés

Tészta: keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd morzsoljuk össze a Ramával, végül adjuk hozzá a tejet és a tojássárgát. Gyúrjuk jól össze, osszuk kétfelé. Az egyik felét sima hűtőbe tegyük, a másikat a fagyasztóba. Töltelék. az almát pucoljuk meg, reszeljük le, adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat, picit főzzük meg, majd hagyjuk hűlni. A tésztát, amit a sima hűtőbe tettünk vegyük ki és nyújtsuk ki. Tegyük Ramával kikent és liszttel beszórt tepsibe. Kenjük meg baracklekvárral, majd egyenletesen terítsük el rajta a diót. Erre rátesszük egyenletesen az almás tölteléket, az almára pedig a pici vaníliás cukorral felvert tojásfehérje habot. Vegyük ki a fagyasztóból a másik adag tésztát és reszeljük rá a töltelékre. Rakjuk előmelegített sütőbe, és süssük pirosra.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem