Feltöltve:

Almás-diós süti

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

darált dió20 dekagramm
cukor5 dekagramm
baracklekvár3.5 evőkanál
fahéj1 darab
alma1 kilogramm
tojásfehérje2 darab

Tészta

liszt40 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukor13 dekagramm
tojássárga2 darab
Ráma17 dekagramm
tej1 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tészta: keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd morzsoljuk össze a Ramával, végül adjuk hozzá a tejet és a tojássárgát. Gyúrjuk jól össze, osszuk kétfelé. Az egyik felét sima hűtőbe tegyük, a másikat a fagyasztóba. Töltelék. az almát pucoljuk meg, reszeljük le, adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat, picit főzzük meg, majd hagyjuk hűlni. A tésztát, amit a sima hűtőbe tettünk vegyük ki és nyújtsuk ki. Tegyük Ramával kikent és liszttel beszórt tepsibe. Kenjük meg baracklekvárral, majd egyenletesen terítsük el rajta a diót. Erre rátesszük egyenletesen az almás tölteléket, az almára pedig a pici vaníliás cukorral felvert tojásfehérje habot. Vegyük ki a fagyasztóból a másik adag tésztát és reszeljük rá a töltelékre. Rakjuk előmelegített sütőbe, és süssük pirosra.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem