Feltöltve:

Almás-diós csigamuffin

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz6 dekagramm
liszt20 dekagramm
cukor3 dekagramm
tej1 dl
élesztő1.5 dekagramm
kezeletlen citrom reszelt héja0.5 darab
tojássárgája1 darab
1 csipetnyi

Töltelék

Rama Vajas Íz3 dekagramm
közepes alma3 darab
fahéj1 csapott mokkáskanál
cukor3 evőkanál
száraz serpenyőben pirított, durvára tört dió3 dekagramm
kezeletlen citrom reszelt héja0.5 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt futassuk fel a langyos, cukros tejben, ezalatt a Rama Vajas Ízt morzsoljuk el a csipet sóval és a citromhéjjal elkevert liszttel.
    A felfutott élesztőbe tegyük bele a tojássárgáját, majd gyúrjuk lágy tésztává a lisztes keverékkel.
    Kelesszük a tésztát minimum fél órán keresztül langyos helyen, amíg kb. a duplájára nő.

  2. 2. lépés

    Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és egy serpenyőben felolvasztott Rama Vajas Ízben pároljuk puhára, hozzáadva a cukrot, fahéjat, a reszelt citromhéjat és a diót.

  3. 3. lépés

    Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 1 cm vastagra, majd vágjunk 12 db kb. 20 centi hosszú csíkot a tésztából. Osszuk el a csíkokon a párolt almát, tekerjük fel, majd a muffinokat a sütőformában kelesszük még húsz percet, sütés előtt kenjük meg a tetejüket tojássárgájával.

  4. 4. lépés

    A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra, és süssük készre a csigákat 20-25 perc alatt. Hagyjuk a muffinformában, amíg lehűl.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem