Feltöltve:

Almás-diós csigamuffin

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

Rama Vajas Íz3 dekagramm
közepes alma3 darab
fahéj1 csapott mokkáskanál
cukor3 evőkanál
száraz serpenyőben pirított, durvára tört dió3 dekagramm
kezeletlen citrom reszelt héja0.5 darab

-

Rama Vajas Íz6 dekagramm
liszt20 dekagramm
cukor3 dekagramm
tej1 dl
élesztő1.5 dekagramm
kezeletlen citrom reszelt héja0.5 darab
tojássárgája1 darab
1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt futassuk fel a langyos, cukros tejben, ezalatt a Rama Vajas Ízt morzsoljuk el a csipet sóval és a citromhéjjal elkevert liszttel.
    A felfutott élesztőbe tegyük bele a tojássárgáját, majd gyúrjuk lágy tésztává a lisztes keverékkel.
    Kelesszük a tésztát minimum fél órán keresztül langyos helyen, amíg kb. a duplájára nő.

  2. 2. lépés

    Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és egy serpenyőben felolvasztott Rama Vajas Ízben pároljuk puhára, hozzáadva a cukrot, fahéjat, a reszelt citromhéjat és a diót.

  3. 3. lépés

    Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 1 cm vastagra, majd vágjunk 12 db kb. 20 centi hosszú csíkot a tésztából. Osszuk el a csíkokon a párolt almát, tekerjük fel, majd a muffinokat a sütőformában kelesszük még húsz percet, sütés előtt kenjük meg a tetejüket tojássárgájával.

  4. 4. lépés

    A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra, és süssük készre a csigákat 20-25 perc alatt. Hagyjuk a muffinformában, amíg lehűl.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem