Feltöltve:

Almás-datolyás rikottás szelet

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

teljes őrlésű finomliszt0.5 bögre
Sütőpor0.5 teáskanál
Ráma60 gramm
Cukor0.5 bögre
hideg víz0.3 bögre

Almás-datolyás rátéthez

lecsöpögtetett almabefőtt400 gramm
riss, vagy aszalt, kimagozott és félbevágott datolya0.25 bögre
lecsöpögtetett rikotta sajt500 gramm
Cukor0.5 bögre
Liszt2 evőkanál
sovány tej0.5 bögre
felvert tojás2 darab
brandy2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Tegyük a Ramát és a lisztet egy turmixgépbe, majd keverjük addig, amíg a massza állaga morzsakupacra nem emlékeztet. A gép leállítása nélkül keverjünk hozzá annyi vizet, hogy durva tésztát kapjunk. Tegyük a tésztát lisztezett felületre, majd nyújtsuk egy kicsit. Csomagoljuk be celofánba és tegyük 20 percre a fagyasztóba.

2. lépés

Nyújtsuk a tésztát 5 mm vastagságúra, hogy pont beleférjen egy 25 cm-es, négyzet alakú tortaformába.

3. lépés

Az almás-datolyás rátéthez helyezzük a gyümölcsöket a tésztára. Tegyük a rikotta sajtot, cukrot, lisztet, tejet, tojást és a konyakot egy tálba, majd verjük fel, amíg egynemű masszát nem kapunk.

4. lépés

Kanalazzuk a gyümölcsök tetejére, oszlassuk el egyenletesen, majd süssük egy órát, vagy amíg a rátét megszilárdul. Hagyjuk a formában kihűlni. Tálalás előtt kockára szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem