Feltöltve:

Almás-csokis kuglóf

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

alma4 darab
kalács10 szelet
reszelt étcsoki20 dekagramm
cukor12 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tojássárgája1 darab
liszt2 dekagramm
tej1.25 dl
tejszín1 dl
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

1. lépés

Az almát meghámozom, a magházát eltávolítom, a húsát vékonyan felszeletelem. Egy serpenyőben felolvasztok 2 dkg Ramát, ebben 5 dkg cukorral együtt karamellizálom az almaszeleteket, közben rászórom a reszelt csoki felét is.Ramával kikenek egy sütőformát. Átlósan félbevágom, majd egyik oldalán megkenem Ramával a kalácsszeleteket, és ezekkel kibélelem a kuglófformát úgy, hogy a kalács Ramás fele nézzen kifelé. Egy kevés tejet a citromhéjdarabkákkal együtt összeforralok, majd leszűröm. A tojássárgát 3 dkg cukorral habosra keverem, hozzáadom a lisztet, a maradék tejet, és sűrű krémmé főzöm. A kibélelt formába öntöm az elkészült alma felét, a krémet, végül a maradék almát. A tetejét lezárom kalácsszeletekkel, és 190 fokos ütőben 45 perc alatt gőz fölött átsütöm. A sütőből kivéve pihentetem a kalácsot, közben a maradék cukrot és csokit összeolvasztom a tejszínnel, a citromos tejjel, majd ezzel az öntettel tálalom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem