csirkemell | 40 dekagramm |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
alma | 1 darab |
tejszín | 1 dl |
ementáli sajt | 10 dekagramm |
tojássárga | 2 darab |
Knorr Fasírt Fűszervarázs | 1 evőkanál |
Almás csirkepogácsa a Főételek kategóriában
A csirkemellet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejszínt, a reszelt vöröshagymát, a KNORR fűszert és ízlés szerint a Delikát 8-at és a borsot.
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kissé kicsavarjuk, úgy adjuk hozzá a keverékhez. A masszát addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi, majd apránként az alma levét is hozzáönthetjük, de formázható állagú legyen. Vizes kézzel kis pogácsákat formálunk belőle, ezeket zsemlemorzsában meghempergetjük, és a felforrósított olajba beletéve 4-6 perc alatt megsütjük. A fölösleges olajat leitatjuk a megsült húsról, és a reszelt sajtot rászórjuk.