Almás csirkecomb
Almás csirkecomb
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • alma - 2 darab
  • gyömbér - 1 csipetnyi
  • csirkecomb - 4 darab
  • őrölt fahéj - 2 teáskanál
  • fekete őrölt bors - 1 csipetnyi
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • kakkukfű - 1 teáskanál
  • Bertolli Pesto Verde - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A húst megtisztítjuk, jól befűszerezzük, bedörzsöljük, a Bertolli Pesto Verde-vel is bekenjük, majd állni hagyjuk. Az almákat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, majd ezzekkel megágyazunk a egy hőálló tálban. Rátesszük a zúzott fokhagymát, rápakoljuk a fűszeres combokat. A tálra ráhelyezzük a tetejét, ha ez nincs, akkor befedjük alufóliával.
  2. Sütőbe tesszük, majd fokozatosan emeljük a hőfokot, majd 200 fokon kb. 50 percig sütjük, majd levesszük a tál tetejét és további 15 percig pirítjuk, ha van grill funkció a sütőn. Az alma, a fahéj, a citromhéj által egy igazán ínyenc fogást kapunk, amit petrezselymes rizzsel tálaljunk.