Feltöltve:

Almarózsa

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor3 evőkanál
Ráma5 dekagramm
leveles tészta1 csomag
alma3 darab
őrölt fahéj1 teáskanál
citrom leve1 darab
híg sárgabaracklekvár (kb)2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Az almákat félbevágom, kimagozom, majd felszeletelem. Fél citrommal meglocsolom a szeleteket, majd annyi vízben teszem fel főni, amennyi ellepi. 3 evőkanál cukorral és 2 tk fahéjjal ízesítem a vizet. Kb. 2 percig főzöm, vigyázva hogy ne törjenek szét, de meg is puhuljanak kissé. Lecsöpögtetem ha kész van. Közben a tésztalapot kinyújtom, megkenem olvasztott Ramával, megszórom cukor és fahéj keverékével, majd pizza szeletelővel kb. 3 centis csíkokra vágom. Az almaszeleteket ráfektetem a tésztára, majd feltekerem kicsit szorosan. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütöm. Lekvárral forrón, vékonyan megkenem, majd tálaláskor egy kevés porcukorral megszórom. Nagyon dekoratív sütemény.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem