Almaleves
Almaleves
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • alma - 1.5 kilogramm
  • tej - 0.2 liter
  • tejföl - 2 evőkanál
  • liszt - 2 evőkanál
  • cukor - 5 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • citromlé - 2 evőkanál
  • szegfűszeg - 4 darab
  • egész fahéj - 3 darab

Elkészítés:

  1. Az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kimagozzuk és vékony cikkekre vagy kockákra vágjuk.
  2. A szegfűszeget és a fahéjat teatojásba tesszük, vagy gézbe csavarjuk és megkötjük.
  3. Az almát, a fűszereket és a cukrokat egy fazékba tesszük, felöntjük 2 Liter vízzel és feltesszük főni.
  4. A tejet és a tejfölt elhabarjuk a liszttel. Ha leves felforrt öntsük a habarást a forró leveshez egy szitán keresztül, folyamatos kevergetés mellett. Kevergetve forraljuk fel és újra forrástól főzzük 3-4 percig.
  5. Keverjük hozzá a citromlevet. Kóstolás után tehetünk még bele cukrot, vagy citromlevet, ízlés szerint.