Feltöltve:

Alma torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ezen kívül

hámozott, cikkekre vágott alma (kevés rumban meg lehet áztatni)5 darab
baracklekvár3 evőkanál
mandulaszirom a tetejére1 kevés

Töltelék

mazsola6 dekagramm
őrölt fahéj1 kevés
vaníliás cukor2 csomag
tejföl2 dl
cukor10 dekagramm
tojás3 darab
darált dió (mogyoró, vagy mandula, ezzel is nagyon finom)10 dekagramm

Tésztához

vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
porcukor6 dekagramm
tojás1 darab
dkg.Rama15 darab
liszt20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, Ramával kikent, lisztezett, kerek tortaformába belenyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen a tésztának. Baracklekvárral megkenjük és telerakjuk az almagerezdekkel. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, a diót, vaníliás cukrot, fahéjat, mazsolát, és az alma tetejére öntjük. Mandulaszirommal megszórjuk és kb. 45 percig sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórhatjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre