Feltöltve:

Alma pongyolában

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kis alma8 darab
citrom leve1 darab
porcukor5 dekagramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
leveles tészta1 csomag
darált mogyoró5 dekagramm
ribizlilekvár10 dekagramm
tojássárgája2 darab
szegfűszeg20 darab
Ráma1 darab

Elkészítés

1. lépés

Az almákat mossuk, hámozzuk, csumázzuk. A citromlevet a cukorral és a fahéjjal összekeverjük, az almákat bedörzsöljük vele, majd 10 percig állni hagyjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, a sütőlemezt megkenjük. 2-3 mm vastagra nyújtjuk a leveles tésztát, 8 db-ra vágjuk. Az almákat szárazra töröljük, és mindegyik tésztadarabra ültetünk egy almát. Az almák üregébe töltjük a darált mogyorót és lekvárt teszünk a tetejére. A tészta széleit összefogjuk, összenyomkodjuk, és 2-3 szegfűszeggel összetűzzük. A tojássárgával megkenjük, és forró sütőben kb 20 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem