Feltöltve:

Alföldi vargabéles meggymártással

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt35 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
Ráma25 dekagramm
tojássárgája2 darab
tejföl1 kevés
cukor1 evőkanál
1 csipetnyi

Töltelék

cérnametélt (sós vízben kifőve és alaposan lecsöpögtetve)15 dekagramm
túró50 dekagramm
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
citrom reszelt héja1 darab
tejföl2 dl
tojássárgája4 darab
olvasztott Rama3 dekagramm
mazsola10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A liszthez keverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a Ramát. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk és két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.

  2. 2. lépés

    A töltelék hozzávalóit , a túrót, a cukrokat, a tejfölt, a citromhéjat, a tojássárgákat és az olvasztott Ramát jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérjét, amit habnak felvertünk. Összekeverjük a kifőtt metélttel és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk és szép világosra sütjük.

  3. 3. lépés

    Porcukorral meghintve és meggymártással tálaltjuk.

  4. 4. lépés

    Meggymártás: 2 dl vízben és 2 dl meggylében 1 pár szem szegfűszeggel, ízlés szerinti cukorral felteszünk főni 1/2 üveg kimagozott meggyet. Puhára főzzük, pürésítjük majd 1 ek. kanál liszttel behabarjuk és kellő sűrűségűre összeforraljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem