Feltöltve:

Alföldi vargabéles meggymártással

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt35 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
Ráma25 dekagramm
tojássárgája2 darab
tejföl1 kevés
cukor1 evőkanál
1 csipetnyi

Töltelék

cérnametélt (sós vízben kifőve és alaposan lecsöpögtetve)15 dekagramm
túró50 dekagramm
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
citrom reszelt héja1 darab
tejföl2 dl
tojássárgája4 darab
olvasztott Rama3 dekagramm
mazsola10 dekagramm

Alföldi vargabéles meggymártással a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A liszthez keverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a Ramát. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk és két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.

2. lépés

A töltelék hozzávalóit , a túrót, a cukrokat, a tejfölt, a citromhéjat, a tojássárgákat és az olvasztott Ramát jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérjét, amit habnak felvertünk. Összekeverjük a kifőtt metélttel és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk és szép világosra sütjük.

3. lépés

Porcukorral meghintve és meggymártással tálaltjuk.

4. lépés

Meggymártás: 2 dl vízben és 2 dl meggylében 1 pár szem szegfűszeggel, ízlés szerinti cukorral felteszünk főni 1/2 üveg kimagozott meggyet. Puhára főzzük, pürésítjük majd 1 ek. kanál liszttel behabarjuk és kellő sűrűségűre összeforraljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem