liszt | 35 dekagramm |
---|---|
sütőpor | 0.5 csomag |
Ráma | 25 dekagramm |
tojássárgája | 2 darab |
tejföl | 1 kevés |
cukor | 1 evőkanál |
só | 1 csipetnyi |
cérnametélt (sós vízben kifőve és alaposan lecsöpögtetve) | 15 dekagramm |
---|---|
túró | 50 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
citrom reszelt héja | 1 darab |
tejföl | 2 dl |
tojássárgája | 4 darab |
olvasztott Rama | 3 dekagramm |
mazsola | 10 dekagramm |
Alföldi vargabéles meggymártással a Desszertek kategóriában
A liszthez keverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a Ramát. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk és két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.
A töltelék hozzávalóit , a túrót, a cukrokat, a tejfölt, a citromhéjat, a tojássárgákat és az olvasztott Ramát jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérjét, amit habnak felvertünk. Összekeverjük a kifőtt metélttel és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk és szép világosra sütjük.
Porcukorral meghintve és meggymártással tálaltjuk.
Meggymártás: 2 dl vízben és 2 dl meggylében 1 pár szem szegfűszeggel, ízlés szerinti cukorral felteszünk főni 1/2 üveg kimagozott meggyet. Puhára főzzük, pürésítjük majd 1 ek. kanál liszttel behabarjuk és kellő sűrűségűre összeforraljuk.