tejföl | 2 dl |
liszt | 35 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
tejföl | 1 kevés |
cukor | 4 evőkanál |
só | 1 csipetnyi |
cérnametélt | 15 dekagramm |
tojás | 5 darab |
mazsola | 1 darab |
tehéntúró | 30 dekagramm |
Ráma | 3 dekagramm |
A lisztet összegyúrjuk a Ramával, 2 tojássárgájával, kevés tejföllel, 1 evőkanál cukorral és 1 csipet sóval, majd két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük. Az áttört túrót kikeverjük a 3 tojás sárgájával, beletesszük a 2 dl tejfölt, mazsolát, az olvasztott Ramát és az 5 db tojás kemény habbá vert fehérjéjét. Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép pirosra sütjük (180 fokon kb. 40 percig, a tepsi mérete kb. 24x35 cm). Még melegen meghintjük porcukorral, és ha kihűlt, szeletekre vágjuk.<br />
Hozzászólások