Feltöltve:

Alföldi vargabéles

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 dl
liszt35 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tejföl1 kevés
cukor4 evőkanál
1 csipetnyi
cérnametélt15 dekagramm
tojás5 darab
mazsola1 darab
tehéntúró30 dekagramm
Ráma3 dekagramm

Alföldi vargabéles a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet összegyúrjuk a Ramával, 2 tojássárgájával, kevés tejföllel, 1 evőkanál cukorral és 1 csipet sóval, majd két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük. Az áttört túrót kikeverjük a 3 tojás sárgájával, beletesszük a 2 dl tejfölt, mazsolát, az olvasztott Ramát és az 5 db tojás kemény habbá vert fehérjéjét. Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép pirosra sütjük (180 fokon kb. 40 percig, a tepsi mérete kb. 24x35 cm). Még melegen meghintjük porcukorral, és ha kihűlt, szeletekre vágjuk.<br />

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem