Feltöltve:

Albert kocka

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

1 csipetnyi
étkezési keményítő9 dekagramm
liszt14.5 dekagramm
porcukor a tojásfehérjéhez9 dekagramm
porcukor a tojássárgához14.5 dekagramm
tojás7 darab

A krémhez

Ráma20 dekagramm
étcsoki10 dekagramm
tej6 dl
liszt3 evőkanál
kristálycukor5 evőkanál
tojássárga3 darab
vaníliás cukor1 csomag

Tetejére

étcsoki10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A piskótához először a tojásfehérjét verjük kemény habbá a sóval és a 9 dkg porcukorral. Aztán a tojássárgákat keverjük habosra a 14,5 dkg porcukorral, végül a habot és a liszttel elvegyített étkezési keményítőt lassan belekeverjük a tojássárgába. Miután megsült, vanília és csokoládé krémmel töltjük. A vanília krémhez a 3 tojássárgát elkeverjük az 5 ek cukorral, a 3 ek lisztet a 6 dl tejjel, ezt hozzáöntjük a tojássárgákhoz, és kis lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg Ramahoz. Egyharmadát másik tálba tesszük, ehhez jön a felolvasztott csoki. A piskótát 3 lapba vágjuk, vaníliás krémmel megkenjük az alsó lapot, és folytatjuk a csokis krémmel, majd vaníliás, és a tetejére is vaníliás. Betesszük a hűtőbe 1 órára, majd bevonjuk étcsokival, (rá a vaníliás krémre). Másnap kockákra vágjuk. Nagyon finom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem