Albert csemege
Albert csemege
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • pörkölt, darabosra vágott dió - 10 dekagramm
    • tej tortabevonó - 15 dekagramm
    • ét tortabevonó - 15 dekagramm

    A tésztához

    • porcukor - 15 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • dió darálva - 10 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • liszt - 30 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A Ramát a liszttel eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot és a sót. 3 mm vékony tésztát nyújtunk, korongokat szúrunk ki, gyűszűvel ezek közepét is kiszúrjuk. Megsütjük. Miután kihűltek a karikák, egyik oldalukat étcsokival vonjuk be. Megvárjuk, míg a csoki megszilárdul, majd a másik oldalát bevonjuk a tejcsokival, és azonnal megszórjuk a darabos dióval, így nem fog lepotyogni. Másik díszítés: nem diót szórunk rá, hanem a tejcsokis felére csíkokat húzunk étcsokiból.