pörkölt, darabosra vágott dió | 10 dekagramm |
tej tortabevonó | 15 dekagramm |
ét tortabevonó | 15 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
dió darálva | 10 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
liszt | 30 dekagramm |
A Ramát a liszttel eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot és a sót. 3 mm vékony tésztát nyújtunk, korongokat szúrunk ki, gyűszűvel ezek közepét is kiszúrjuk. Megsütjük. Miután kihűltek a karikák, egyik oldalukat étcsokival vonjuk be. Megvárjuk, míg a csoki megszilárdul, majd a másik oldalát bevonjuk a tejcsokival, és azonnal megszórjuk a darabos dióval, így nem fog lepotyogni. Másik díszítés: nem diót szórunk rá, hanem a tejcsokis felére csíkokat húzunk étcsokiból.
Hozzászólások