Feltöltve:

Ajvár télire, horvát recept

timer 150
mood Közepes
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom2 kilogramm
vöröshagyma2 kilogramm
olaj8 dl
fokhagyma5 darab
padlizsán8 darab
paradicsompaprika5 darab
vörösbor ecet5 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Ajvár télire, horvát recept elkészítés 1. lépés képe

A zöldségeket kimérjük, megmossuk és letisztítjuk

2. lépés

Ajvár télire, horvát recept elkészítés 2. lépés képe

A megszurkált padlizsánokat, a kicsumázott paprikát, 2 kg vöröshagymát, a paradicsomot sütőben jól megsütjük. A megsült padlizsán, a paprika és a paradicsom héját műanyag késsel lehúzzuk.

3. lépés

Ajvár télire, horvát recept elkészítés 3. lépés képe

0,5 kg hagymát ledaráljuk, olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a ledarált zeller zöldet.
A hozzávalókat húsdarálón ledaráljuk. Hozzáadjuk a hagymához először a fokhagymát, majd a ledarált hozzávalókat. Ízlés szerint adjuk hozzá a kakukkfüvet, a bazsalikomot, borsikafüvet és a vörösborecetet a végén adjuk hozzá.
Folyamatos keverés mellett addig főzzük kis lángon, míg az állaga eléri a kívánt sűrűséget és az ízek összefőnek. Nem kell túl sokáig, hisz mindent megsütöttünk. (de azért 30-40 perc legalább)
Üvegekbe merjük, mindegyikre teszek egy késhegynyi nátrium-benzoátot és a tetejére olíva olajat öntök.1 napig száraz dunsztba tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem