Ajándék torta
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 6 darab
    • liszt - 6 evőkanál
    • cukor - 6 evőkanál
    • sütőpor - 1 kevés
    • piros ételfesték - 1 kevés

    krem

    • gesztenyemassza - 40 dekagramm
    • növényi tejszín - 500 milliliter

    Bevonat

    • növényi tejszín formázható cukormáz, vagy hamis marcipán - 1 adag
    • formázható marcipán a virágokhoz - 1 rúd
    • dekor toll a felirathoz - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A 6 tojássárgát jól elkeverem a cukorral, utána hozzáadom a lisztet és a por alapú ételfestéket, majd hozzáadom a felvert tojásfehérjét is. Egy 21x21-es tepsit kibélelek sütőpapírral, vagy Ramával kikenem és ebbe öntöm bele egyenletesen a tésztát. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb 30-35 percig, tűpróbáig sütöm.
    2. A krémhez felverem a tejszínt. A gesztenyemasszát egy kissé megnyomkodom villával, majd ezután összekeverem a tejszínnel.
    3. Ha kész a piskóta megvárom amíg kihűl. Ezután kettévágom és megtöltöm a krém 2/3-ad részével. A krém többi részét rákenem a tetejére és az oldalára.
    4. A díszítéshez a fehér cukormázat kinyújtom és ráegyengetem a tortára. A maradék cukormázat befestem por alapú festékkel, hogy rózsaszín legyen. Ezt is kinyújtom és csíkokat vágok belőle, amiből a szalagot és a masnit csinálom. Ezután a formázható marcipánból lecsípek egy kis darabot és befestem zöldre. Ebből csinálom a leveleket és a virágok szárait. A marcipánból megint lecsípek egy darabot és befestem pirosra a rózsához. Ezután megfogom a gyertyát és e köré csinálom meg a rózsát. Ez lesz a gyertyatartó. A szöveget pedig ráírom a zöld dekor tollal.