háztartási keksz | 0.5 kilogramm |
Ráma | 20 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
kakaópor | 10 dekagramm |
rum | 0.5 dl |
mazsola | 10 dekagramm |
meggybefőtt és kevés leve | 10 dekagramm |
ét tortabevonó csoki | 1 tábla |
A keksz felét ledaráljuk, a másik felét apróra tördeljük és meglocsoljuk kevés rummal. A meggyet és az előzőleg megmosott, leforrázott mazsolát összevágjuk, apróra összekeverjük és ezekre is locsolunk egy kevés rumot. A Ramat, habosra keverjük a porcukorral, kakaóporral és a maradék rummal. Hozzátesszük a darált kekszet, a rumos mazsolát és a meggyet, majd a darabos kekszet és annyi meggybefőtt levet adjunk hozzá, hogy egynemű masszát kapjunk. Az egészet belesimítjuk egy frissen tartó fóliával bélelt tepsibe és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk és bevonjuk a csokival, majd ismét lehűtjük, aztán felszeleteljük.
Hozzászólások