Áfonyás tortácska
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • mascarpone krémsajt - 25 dekagramm
    • vízben oldódó zselatin - 1 evőkanál
    • lime vagy citrom héja - 0.5 darab
    • vaníliás cukor - 1 evőkanál
    • őrölt csillagánizs - 1 csipetnyi
    • barna nádcukor - 2 evőkanál
    • citromlé - 2 evőkanál
    • friss kék áfonya - 25 dekagramm

    A díszítéshez

    • porcukor - 1 darab
    • gyümölcskeverék (az idénynek megfelelő) - 1 adag

    A tésztához

    • tojás - 3 egész
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • étkezési keményítő - 25 dekagramm
    • liszt - 7.5 dekagramm
    • só - 1 darab
    • piskóta adalékanyag - 0.5 csomag
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • cukor - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tojásokat, a 75 g cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót a dagasztótálba tesszük, és pár perc alatt összedolgozzuk. Összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport, átszitáljuk, majd keverés közben beleszórjuk.
    2. 10 db, 8-9 cm átmérőjű tortácskaformát kizsírozunk és lisztezünk. Egyenletesen elosztjuk benne a masszát, és a tetejét elsimítjuk. Rácsra téve, 180 fokon, 10 perc alatt megsütjük.
    3. Az áfonyát a barna cukorral, a citromlével, és héjával feltesszük forrni, majd hozzáadjuk a fűszereket, és a vízben feloldott zselatint. Pár percig főzzük, majd ha kihűlt, a krémsajttal összekeverjük, és megtöltjük vele a kiborított torták tetejét.
    4. A félretett gyümölcsszemekkel díszítjük. Porcukorral is megszórhatjuk, és jól behűtve kínáljuk.