Feltöltve:

Áfonyás tortácska

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

mascarpone krémsajt25 dekagramm
vízben oldódó zselatin1 evőkanál
lime vagy citrom héja0.5 darab
vaníliás cukor1 evőkanál
őrölt csillagánizs1 csipetnyi
barna nádcukor2 evőkanál
citromlé2 evőkanál
friss kék áfonya25 dekagramm

A díszítéshez

porcukor1 darab
gyümölcskeverék (az idénynek megfelelő)1 adag

A tésztához

tojás3 egész
sütőpor1 teáskanál
étkezési keményítő25 dekagramm
liszt7.5 dekagramm
1 darab
piskóta adalékanyag0.5 csomag
vaníliás cukor1 csomag
cukor10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat, a 75 g cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót a dagasztótálba tesszük, és pár perc alatt összedolgozzuk. Összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport, átszitáljuk, majd keverés közben beleszórjuk.


2. lépés

10 db, 8-9 cm átmérőjű tortácskaformát kizsírozunk és lisztezünk.
Egyenletesen elosztjuk benne a masszát, és a tetejét elsimítjuk.
Rácsra téve, 180 fokon, 10 perc alatt megsütjük.

3. lépés

Az áfonyát a barna cukorral, a citromlével, és héjával feltesszük forrni, majd hozzáadjuk a fűszereket, és a vízben feloldott zselatint.
Pár percig főzzük, majd ha kihűlt, a krémsajttal összekeverjük, és megtöltjük vele a kiborított torták tetejét.

4. lépés

A félretett gyümölcsszemekkel díszítjük. Porcukorral is megszórhatjuk, és jól behűtve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem