Feltöltve:

Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval

timer 30
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A kekszhez

Rama Vajas Íz115 gramm
barnacukor200 gramm
1 vanília rúd kikapart magja
tojás1 darab
Dr. Oetker Sütőpor0.5 teáskanál
szódabikarbóna0.5 teáskanál
finomliszt150 gramm
zabpehely100 gramm
áfonya (friss vagy aszalt)150 gramm

A dekoráláshoz

Fehércsokoládé100 gramm

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 200 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt sütőlemez

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Melegítsük elő a sütőt 200ºC-ra (vagy légkeveréses 180ºC-ra). Béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral. A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a barnacukorral és a vanília rúd kikapart belsejével . Adjuk hozzá a tojást és keverjük össze, addig amíg sima masszát kapunk.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Szitáljuk bele a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, keverjük el, majd keverjük hozzá a zabpelyhet is.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Ha mindent jól elkevertünk, óvatosan keverjük hozzá az áfonyát is.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Egy teáskanálnyi adagot helyezzünk a sűtőpapírral bélelt sütőlemezre, egymástól picit távolabb (terülni fog a tésztánk) és süssük előmelegített sütőben 12-15 percen keresztül, amíg aranybarna nem lesz. Ha kisült csúsztassuk át egy sütőrácsra és hagyjuk kihűlni.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    A fehércsokoládét olvasszuk fel (mikróban, vagy vízgőz felett) és csíkozzuk be vele a kekszeket.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem