Feltöltve:

Áfonyás-barackos morzsasüti (Crumb Cake)

timer 20
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

vaníliarúd0.5 darab
áfonyalekvár3 evőkanál
citrom leve0.5 darab
őszibarack (tisztítva)20 dekagramm
áfonya30 dekagramm

Morzsatészta

nádcukor2 evőkanál
kókuszzsír vagy sütőmargarin6 dekagramm
tönkölyliszt3 dekagramm
liszt2 dekagramm
szeletelt mandula2 dekagramm
zabpehely2 dekagramm

Alaptészta

liszt30 dekagramm
őrölt fahéj1 kávéskanál
1 csipetnyi
növényi tej1 dl
sütőpor0.5 csomag
nádcukor10 dekagramm
kókuszzsír vagy sütőmargarin18 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    25x35 cm tepsit előkészítünk, a sütőt 180 'C melegítjük. A gyümölcsöket megmossuk. A barackot forró vízbe dobjuk 1-2 percre, így könnyebb lehúzni a héját. Kimagozzuk és felkockázzuk, majd egy tálban a lekvárral, a citromlével és a vanília kikapart magjával összekeverjük a gyümölcsöket. Fél órát pihentetjük.

  2. 2. lépés

    Az alaptésztához a lisztet és a kókuszzsírt vagy sütőmargarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összedolgozzuk. A tésztát becsomagolva hűtőben pihentetjük fél órát. A tésztát kinyújtjuk és a tepsibe tesszük, hozzáigazítjuk a széleit.

  3. 3. lépés

    A gyümölcsöket a tésztára öntjük és eligazítjuk. A morzsatészta hozzávalóit összekeverjük. Nem kell összeállnia, majd a gyümölcsök tetejére morzsoljuk. 180 'C sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt szeleteljük. Vaníliaöntettel tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem