Feltöltve:

Áfonyás- citromos muffin, erdei gyümölcsös habbal

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

áfonya1 darab
Ráma20 dekagramm
piros ételfesték1 kevés
citrom reszelt héja és leve0.5 darab
sütőpor1 darab
vaníliás cukor0.5 darab
tojás4 darab
liszt3.5 dl
cukor2.5 dl

Az erdei gyümölcsös habhoz

habfixáló10 gramm
citrom reszelt héja és leve0.5 darab
kristálycukor1 evőkanál
málnaaroma1 kevés
piros ételfesték1 kevés
vaníliás cukor0.5 csomag
Erdei gyümölcs mix (minél több fajta gyümölcs van benne, annál jobb)250 gramm
Meggle cukrászhab0.5 liter

Elkészítés

1. lépés

A margarint megolvasztom, és jól kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet összekeverem a sütőporral.

2. lépés

A tojásokat, az ételszínezéket, a citrom reszelt héját és levét belekeverem a margarinos cukros keverékbe.
A lisztet szép lassan adagolom a masszához.

3. lépés

A masszát muffinformába teszem, amit előtte kibéleltem muffinpapírral. 2-3 szem áfonyát a tetejére teszek, sütés közben úgyis lesüllyednek. Előmelegített sütőbe teszem. Ha megsültek, a rácson hagyom kihűlni.

4. lépés

Az erdei gyümölcsöt kevés cukorral összeturmixolom, szűrőn keresztül (ne legyenek magok benne) tálba öntöm.

5. lépés

A gyümölcspépet a cukrászhabbal, a cukorral, az ételszínezékkel, a citrommal és az aromával kikeverem. Hűtőbe teszem addig, amíg a muffinok ki nem hűlnek.

6. lépés

A krémet habzsákba töltöm, és rányomom a kihűlt muffinokra (fontos mert különben lefolyik a krém!!!) Gyümölccsel díszíthetjük vagy tetszés szerint bármivel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem