Feltöltve:

Áfonyalepény

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt25 dekagramm
hideg Rama15 dekagramm
tojássárgája1 darab
cukor5 dekagramm
1 csipetnyi

A töltelékhez

fekete áfonya50 dekagramm
banán1 darab
tojásfehérje2 darab
mandulaforgács5 dekagramm
cukor5 dekagramm
citrom kifacsart leve0.5 darab
fahéj1 teáskanál
tej2 evőkanál

Áfonyalepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A Ramát az átszitált liszttel, a tojássárgájával, a cukorral, kevés sóval összemorzsoljuk, és tésztát gyúrunk belőle. 1órán át hideg helyen pihentetjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A banán héját lehúzzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Citromlével megöntözzük, hogy ne barnuljon meg. A mandulát összekeverjük a fahéjjal, a cukorral, hozzátesszük a banánkarikákat, és a habba keverjük. Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük, és a habhoz adjuk. A tésztából egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk. A nagyobb tésztadarabot akkorára nyújtjuk, hogy egy 24 centis kerek tortaformát ki tudjunk vele bélelni. A tészta peremét megkenjük hideg vízzel. A gyümölcsös, habos masszát a tésztára terítjük. A maradék tésztát akkorára nyújtjuk, hogy betakarja a tölteléket. Közepét kilyukasztjuk. A maradék tejet összekeverjük a tojássárgájával, és megkenjük vele a tészta tetejét. A 190º C-ra előmelegített sütő alsó rácsán 45 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem