étcsokoládé | 10 dekagramm |
tojás | 3 darab |
cukor | 10 dekagramm |
liszt | 10 dekagramm |
sütőpor | 1 teáskanál |
kakaópor | 2 dekagramm |
720 ml meggybefőtt | 1 pohár |
gyümölcskocsonyapor | 1 csomag |
csillagánizs | 2 darab |
fahéjrúd | 1 darab |
hideg tej | 2.5 dl |
vanília ízű krémpor | 1 csomag |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
A csokoládét durvára aprítjuk. A szétválasztott tojások fehérjét 2 evőkanál. Forró vízzel kemény habbá verjük, és közben beleszórunk 7 dkg cukrot. Beledolgozzuk a tojássárgákat, beleszitáljuk a sütőporral meg a kakaóporral elvegyített lisztet és beleforgatjuk az aprított csokoládét. A masszát sütőpapírral kibélelt 32 x 39 cm-es tepsibe simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítva kihűtjük.
A befőttet lecsöpögtetjük, és levét felfogjuk. A kocsonyaport a maradék cukorral meg 6 evőkanál befőttlével simára keverjük. A maradék befőttlevet a fahéjjal meg a csillagánizs-el felforraljuk, és 2 percig főzzük. A fahéj és a csillagánizs eltávolítása után belevegyítjük a feloldott kocsonyaport, felforraljuk, és beleforgatjuk a meggyet.
A piskótát hosszában félbevágjuk, és az egyik lap köré keretet állítunk. (Erős alufóliából hajtogatott is lehet). Egyenletesen elosztjuk rajta a kompótot, finoman rá nyomjuk a másik lapot, majd a hűtőbe tesszük.
Robotgép habverőjével a tejet és a krémport a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig verjük. A krémet a piskótára simítjuk, és kb. 1,5 órára a hűtőbe tesszük. a keret eltávolítása után a süteményt 18 kockára vágjuk. Végül sablon segítségével minden kocka tetejére fahéjcsillagot szórunk.
Hozzászólások