Adventi kocka
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • tojás - 8 darab
    • cukor - 45 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • puha Rama - 50 dekagramm
    • instant kávépor (3 in1) - 5 teáskanál
    • étcsokoládé - 10 dekagramm

    A tészta lekenéséhez

    • zselatin - 2.5 evőkanál
    • cukor - 1 kevés
    • darált mogyoró - 15 dekagramm
    • tej - 8 dl
    • tejszínes pudingpor - 2 csomag
    • vegyes ízű lekvár - 2 evőkanál

    A sütéshez

    • 25×39 cm-es tepsi - 1 darab
    • sütőpapír - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, az instant kávéport 3 ek. forró vízben feloldjuk. A Ramát csipetnyi sóval és cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tésztát két adagra osztjuk. Az egyik adagba keverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig beledolgozzuk a kávét. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a csokoládés tésztát. Erre ráhalmozzuk a kávés tésztát, elsimítjuk és villával egyszer lazán megkeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra téve hagyjuk hűlni, de még melegen lekenjük 2-3 ek. lekvárral. A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, majd a még meleg, felfőzött krémbe keverjük a darált mogyorót. Langyosra hűtjük, ekkor veszünk ki a krémből kb. 2 dl-re valót egy pohárba és ebben feloldjuk a zselatint. Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük. A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk és amikor kezd a krém állaga sűrűsödni, akkor a tésztára öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni. Kb 2 óra múlva kockákra vágjuk és tetszés szerint díszítjük.