Feltöltve:

Adventi kocka

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejcsokoládé5 dekagramm
étcsokoládé5 dekagramm
tojás3 darab
cukor10 dekagramm
liszt10 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
kakaópor2 dekagramm
meggybefőtt1 pohár
étk. keményítő3 dekagramm
mézeskalács fűszerkeverék1 csapott mokkáskanál
tej2.5 dl
vanília ízű krémpor1 csomag
őrölt fahéj1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

A csokikat durvára felaprítjuk. A tojások fehérjéjét 2 ek. meleg vízzel kemény habbá verjük, közben beleszórunk 7 dkg cukrot. Beledolgozzuk a sárgákat, beleszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral elvegyített lisztet, valamint a felaprított csokoládét, majd lazán összedolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 10-12 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla és kihűtjük. A befőttet lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A keményítőt 2 ek. befőttlével elkeverjük. A többi levet a maradék cukorral és a fűszerkeverékkel felforraljuk, belevegyítjük a feloldott keményítőt és beleforgatjuk a meggyet. Egyet forralunk rajta és a tűzről lehúzzuk, kihűtjük. A tésztát keresztben félbevágjuk, az alsó lapra simítjuk a kompótot és ráborítjuk a másik lapot, kicsit rányomkodjuk. A krémport a hideg tejjel robotgép segítségével alacsony fokozaton összekeverjük, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. A krémet a piskótára simítjuk és 1,5 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt fahéjjal meghintjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem