Adventi csillagok
Adventi csillagok
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • tejcsokis tortabevonó - 10 dekagramm

    A tésztához

    • só - 1 csipetnyi
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • tojássárgája - 1 darab
    • darált dió - 5 dekagramm
    • porcukor - 12 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • liszt - 30 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük. Félujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és fenyőfákat, csillagokat szúrunk ki belőle.
    2. Közepes tűznél 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűltek, tortabevonó csokival díszítjük úgy, hogy az oldalukra is jusson.
    3. Mielőtt a csoki megdermedne, kókuszreszelékbe mártjuk, de csak az oldalukat. A csillagokat csokicsíkokkal díszítjük.
    4. Finom és mutatós sütemény, karácsonyfadísznek is megfelel. Jó pár nappal az ünnep előtt is megsüthető, sokáig eláll.