málna | 1 darab |
olvasztott csokoládé | 1 tábla |
liszt | 40 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
tojás | 3 darab |
Rama margarin | 12 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
cukor | 12 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
tej | 0.5 liter |
citrom reszelt héja | 1 darab |
A liszthez keverjük hozzá a sütőport, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, a margarint, a sót, a vaníliás cukrot, a cukrot, a 1/2 liter tejet, és a citrom héját. Keverjük jól össze. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a gofrisütőben, kb. 4 perc alatt megsül.
A mirelit málnát kiolvasztjuk és leszűrjük, a csokoládét darabokra törjük, és mikróban felolvasztjuk. (Lehet kapni olvasztásra csomagolt csokoládét az üzletekben.) A megsült gofri tetejét leöntjük csokoládéval, majd néhány szem málnával díszítjük.
Hozzászólások