Feltöltve:

A legjobb kürtőskalács

timer 70
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt1 kilogramm
olvasztott Rama10 dekagramm
tojás2 darab
cukor14 dekagramm
1 teáskanál
friss élesztő3 dekagramm
tej0.5 liter
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
zsír vagy olaj a kenéshez1 kevés
cukor a szóráshoz1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, ezután a zsír kivételével az összes többi hozzávalót alaposan kidagasztjuk. Ezt követően hozzáadjuk az olvasztott Ramat és azt is beledolgozzuk.
    A tészta tetejét vékonyan belisztezzük, letakarva, meleg helyen kelesztjük. (Ügyeljünk rá, hogy ne keljen túl!)

  2. 2. lépés

    A tésztából csíkokat sodrunk, a fát olvasztott zsírral megkenjük, majd spirálosan a fára tekerjük a tésztát, a deszkán meghengergetve a tészta összébb nyomódik, így egységes résmentes felületet kapunk.
    A tészta külsejét is megkenjük zsírral, majd kristálycukorba forgatjuk.

  3. 3. lépés

    Parázs fölött sütni az igazi (fontos hogy ne égjen a tűz, mert akkor lefolyik a kalács), de ha valaki sütőben készíti, akkor tekerje alufóliás sörös dobozokra, a dobozokat viszont ne kenje le zsírral!
    Ha megsült, ízlés szerint kókuszreszelékbe, dióba, kakaóba forgatjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Laktózmentes pihe-puha kalács

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1

Mazsolás kalácsfészek

timer 175"
mood Közepes
thumb_up 0

Húsvéti foszlós kalács

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 11

Csokis kalács

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Rózsa briós

timer 20"
mood Nehéz
thumb_up 0

Kakaós kalács

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Habcsókos csokis kalács

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Olcsó fonott kalács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Ostoros kalács

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0