Feltöltve:

A legjobb kürtőskalács

timer 70
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt1 kilogramm
olvasztott Rama10 dekagramm
tojás2 darab
cukor14 dekagramm
1 teáskanál
friss élesztő3 dekagramm
tej0.5 liter
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
zsír vagy olaj a kenéshez1 kevés
cukor a szóráshoz1 kevés

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, ezután a zsír kivételével az összes többi hozzávalót alaposan kidagasztjuk. Ezt követően hozzáadjuk az olvasztott Ramat és azt is beledolgozzuk.
A tészta tetejét vékonyan belisztezzük, letakarva, meleg helyen kelesztjük. (Ügyeljünk rá, hogy ne keljen túl!)

2. lépés

A tésztából csíkokat sodrunk, a fát olvasztott zsírral megkenjük, majd spirálosan a fára tekerjük a tésztát, a deszkán meghengergetve a tészta összébb nyomódik, így egységes résmentes felületet kapunk.
A tészta külsejét is megkenjük zsírral, majd kristálycukorba forgatjuk.

3. lépés

Parázs fölött sütni az igazi (fontos hogy ne égjen a tűz, mert akkor lefolyik a kalács), de ha valaki sütőben készíti, akkor tekerje alufóliás sörös dobozokra, a dobozokat viszont ne kenje le zsírral!
Ha megsült, ízlés szerint kókuszreszelékbe, dióba, kakaóba forgatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem