A legfinomabb linzer
A legfinomabb linzer
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Liszt - 30 dekagramm
  • Rama Vajas Íz - 20 púpos kávéskanál
  • porcukor - 10 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • főtt tojássárgája reszelve - 2 darab
  • nyers tojássárgája - 2 darab

Elkészítés:

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, majd linzerkarikákat szaggatunk. Felének lyukasszuk ki a közepét - ez lesz a linzer teteje.
  2. 180°C-on megsütjük a linzerkarikákat. Ha kihűltek, akkor szedjük csak ki, mert melegen törik, mivel olyan omlós.
  3. Lekvározzuk meg és ragasszuk össze őket. Barack- és ribizlilekvárral a legfinomabb, de csak úgy simán is nagyon jó.