Feltöltve:

A legfinomabb linzer

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

-

Liszt30 dekagramm
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
főtt tojássárgája reszelve2 darab
nyers tojássárgája2 darab

"A linzerről
A tökéletes linzer receptjét nem könnyű megtalálni, de ha a legjobb tippeket és trükköket keresed, akkor jó helyen jársz! Természetesen a legfinomabb linzert mindig a nagyi csinálja, de mi lehet a titka? Először is az igazán omlós és ízletes linzernek nem csak egy, hanem számos rejtélye van. Amire fontos figyelnünk: amikor nekikezdünk a linzertészta meggyúrásának, hideg alapanyagokkal dolgozzunk! Csak így lesz igazán omlós a kész linzer, ha felmelegedett zsiradékkal dolgoznánk, akkor sütés közben szétesnének a linzerek. A tökéletes linzer arányait is érdemes észben tartani: 3 rész liszt, 2 rész cukor és 2 rész zsiradék, így lesz igazán ízletes és omlós. Azt se felejtsük el, hogy jó linzer csak finomlisztből készíthető, és az összetevők összekeverésénél is ügyeljünk arra, hogy minden hideg legyen, különben elkezd kiolvadni a tésztából a zsiradék. Persze lehet, hogy kezdőknek nehezebb így dolgozni, de szükséges ahhoz, hogy porhanyós tésztát kapjunk! Fontos, hogy ne gyúrjuk sokáig a linzertésztát, és ne gyúrjuk sokszor újra a maradékot sem, mert könnyen széteshetnek a linzereink. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a linzerkorongokat előmelegített sütőbe tegyük. Továbbá fontos, hogy a linzereket nem szabad sokáig sütni, és érdemes kivenni őket a sütőből, amint készen vannak, mivel könnyen kiszáradhatnak vagy megéghetnek. A linzersütik sokáig elállnak, de érdemes számolni azzal, hogy relatíve gyorsan puhulni kezdenek.
"

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, majd linzerkarikákat szaggatunk. Felének lyukasszuk ki a közepét - ez lesz a linzer teteje.

  2. 2. lépés

    180°C-on megsütjük a linzerkarikákat. Ha kihűltek, akkor szedjük csak ki, mert melegen törik, mivel olyan omlós.

  3. 3. lépés

    Lekvározzuk meg és ragasszuk össze őket. Barack- és ribizlilekvárral a legfinomabb, de csak úgy simán is nagyon jó.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre