Feltöltve:

A királynő kalácsa

timer 90
mood Közepes
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
tojás9 darab
mazsola10 dekagramm
reszelt citromhéj1 teáskanál
finomliszt27 dekagramm
rum2 evőkanál
porcukor1 evőkanál
nyers marcipánmassza20 dekagramm
citromlekvár20 dekagramm
cukrozott citromhéj7 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mazsolát, a cukrozott citromhéjat rumba áztatjuk, lefedjük és egy éjszakán át hagyjuk, hogy a rum jól átjárja. A Ramát 10 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk, amíg a cukor feloldódik. A szétválasztott tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk.

  2. 2. lépés

    A lisztet a lecsepegtetett mazsolával és a cukrozott citromhéjjal összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá felverjük, egyharmadát a Ramás tojáskrémhez adjuk. A maradék fehérjehabot és a liszt-gyümölcs keveréket váltakozva a Ramás krémhez keverjük.

  3. 3. lépés

    A tésztát a Ramával kikent sütőformába töltjük és előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 70 percig sütjük, majd a formából kivéve lehűtjük.

  4. 4. lépés

    A citromlekvárt áttörjük, hogy teljesen sima állagot kapjunk, majd ezzel (vagy a narancsdzsemmel) megkenjük a kalács külső felületét.

  5. 5. lépés

    A nyers marcipánmasszát porcukorral átgyúrjuk, majd két fólia között kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és bevonjuk a kalács teljes felületét. A tetejét aprított, cukrozott citromhéjdarabokkal díszítjük, majd megszórjuk porcukorral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 175"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 11
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem