Feltöltve:

A görög pékné kedvence

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

csirkemell50 dekagramm
burgonya1 kilogramm
joghurt1 dl
napraforgó olaj8 evőkanál
Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel1 csomag
pritamin paprika1 darab
petrezsemzöld1 csokor

Elkészítés

1. lépés

A burgonyát alaposan mossuk meg és vágjuk cikkekre úgy hogy a héja rajta maradjon. Sózzuk meg majd keverjük el az olaj felével és 180 fokos sütőben süssük szép pirosra.

2. lépés

Egy nagyobb edényben keverjük el a KNORR Gyros alapot (a tasak szélesebb része) 4 ek. olajban, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott húst, keverjük jól át és hagyjuk állni 1-2 percig.

3. lépés

Egy másik keverőtálban keverjük simára a joghurtot a fokhagymás dresszing alappal (a tasak vékonyabb része), majd fóliával letakarva hagyjuk állni a hűtőben 5-8 percig.

4. lépés

A befűszerezett húst pirítsuk forró serpenyőben, további olaj hozzáadása nélkül erős lángon, kevergetve 8-10 percig.

5. lépés

A megpirult húst keverjük össze a megsült burgonyával és finomra vágott petrezselyemmel.

6. lépés

Megszórjuk apróra vágott pritaminpaprikával, majd locsoljuk meg a fokhagymás öntettel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem