A görög pékné kedvence a Főételek kategóriában
A burgonyát alaposan mossuk meg és vágjuk cikkekre úgy hogy a héja rajta maradjon. Sózzuk meg majd keverjük el az olaj felével és 180 fokos sütőben süssük szép pirosra.
Egy nagyobb edényben keverjük el a KNORR Gyros alapot (a tasak szélesebb része) 4 ek. olajban, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott húst, keverjük jól át és hagyjuk állni 1-2 percig.
Egy másik keverőtálban keverjük simára a joghurtot a fokhagymás dresszing alappal (a tasak vékonyabb része), majd fóliával letakarva hagyjuk állni a hűtőben 5-8 percig.
A befűszerezett húst pirítsuk forró serpenyőben, további olaj hozzáadása nélkül erős lángon, kevergetve 8-10 percig.
A megpirult húst keverjük össze a megsült burgonyával és finomra vágott petrezselyemmel.
Megszórjuk apróra vágott pritaminpaprikával, majd locsoljuk meg a fokhagymás öntettel.