40 gerezdes csirke vegyes körettel
40 gerezdes csirke vegyes körettel
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 2 darab
  • csirke - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • paprika - 1 darab

Elkészítés:

  1. A csirkét megtisztítva a mellcsontjánál kettévágjuk és kiterítjük. Alaposan sózzuk, borsozzuk, majorannával jól megszórjuk.
  2. A fokhagymákat gerezdekre bontjuk, minél többet használunk, annál finomabb lesz. A gerezdeket a csirke bőre alá dugdossuk, valamint a leterített csirke alá és mellé dobjuk.
  3. Hogy még finomabb legyen, vöröshagymát, paradicsomot és paprikákat nagyobb darabokra, (pl negyedelve) vágva szintén a csirke mellé és alá rakjuk, majd meglocsoljuk az egészet olívaolajjal.
  4. Alufóliával letakarva kb. 60-70 percig puhul a csirke, majd még fólia nélkül süssük szép pirosra. Addigra a zöldségek és a hagyma is nagyon finomra sül mellette.
  5. Közben köretként hasábburgonyát sütünk, valamint a vegyes zöldséget Rama margarinon hevítjük, sózzuk, borsozzuk és a csirke alatt gyűlt pecsenyelében pároljuk. A sült zöldségekkel, a vegyes zöldséggel és hasábburgonyával együtt tálaljuk.