tojásfehérje | 6 darab |
---|---|
cukor | 20 dekagramm |
darált dió | 15 dekagramm |
liszt | 5 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
tojássárgája | 6 darab |
---|---|
cukor | 20 dekagramm |
vaníliás pudingpor | 2 csomag |
tej | 7 dl |
Ráma | 25 dekagramm |
instant kakaó | 3 evőkanál |
négyzet alakú háztartási keksz | 250 gramm |
csokireszelék | 1 darab |
---|
3bit a Desszertek kategóriában
A tészta hozzávalóit összekeverjük. A tojások fehérjéjét habbá verjük és finoman hozzákeverjük a szilárd anyagokhoz, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben megsütjük. A krém hozzávalóit sűrű krémmé főzzük és ha kihűlt, 25 dkg Ramát adunk hozzá. A krém felét a tésztára kenjük, majd négyzet alakú háztartási kekszet teszünk rá. A maradék krémet az instant kakaóval jól összekeverjük és a keksz tetejére kenjük. Az egészet megszórjuk csokireszelékkel. Néhány órás hűtés után fogyasztható.