15 perces paprikás csirke
15 perces paprikás csirke
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 dl
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • csirkemell filé - 60 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • liszt - 8 dekagramm
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • paradicsomlé - 2 dl
  • 12%-os tejföl - 2 dl
  • tv paprika - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval ízesítjük és egy magasabb falú serpenyőben, az olajon pirosra sütjük.
  2. Az elősütött csirkehúst kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.
  3. A visszamaradt olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, ezután rövid pirítás után félrehúzzuk a tűzről és megszórjuk fűszerpaprikával.
  4. Felöntjük 3 dl vízzel, és paradicsomlével, majd hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot és 10 percig főzzük.
  5. Közben külön edényben habarást készítünk: a csomómentesen összekevert tejfölt és lisztet felöntjük egy kevés forró paprikás lével, majd az egészet jól elkeverjük és beleöntjük a mártásba.
  6. Az így besűrített mártást jól kiforraljuk, majd botmixer segítségével vagy szűrőn átpasszírozva krémes állagúvá pürésítjük.
  7. Az elősütött csirkemell csíkokat visszatesszük és átmelegítjük a mártásban, kóstolás után kevés sóval vagy Delikáttal korrigálhatunk ha szükséges.
  8. Kifőtt galuskával, vagy tésztával tálaljuk, tejföllel és paprika szeletekkel díszíthetjük.