15 perces paprikás csirke a Főételek kategóriában
A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval ízesítjük és egy magasabb falú serpenyőben, az olajon pirosra sütjük.
Az elősütött csirkehúst kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.
A visszamaradt olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, ezután rövid pirítás után félrehúzzuk a tűzről és megszórjuk fűszerpaprikával.
Felöntjük 3 dl vízzel, és paradicsomlével, majd hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot és 10 percig főzzük.
Közben külön edényben habarást készítünk: a csomómentesen összekevert tejfölt és lisztet felöntjük egy kevés forró paprikás lével, majd az egészet jól elkeverjük és beleöntjük a mártásba.
Az így besűrített mártást jól kiforraljuk, majd botmixer segítségével vagy szűrőn átpasszírozva krémes állagúvá pürésítjük.
Az elősütött csirkemell csíkokat visszatesszük és átmelegítjük a mártásban, kóstolás után kevés sóval vagy Delikáttal korrigálhatunk ha szükséges.
Kifőtt galuskával, vagy tésztával tálaljuk, tejföllel és paprika szeletekkel díszíthetjük.