Ismerd meg népszerű juhtúrós pogácsa receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a juhtúrós pogácsa recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
30 perc
10 fő
Könnyű
Hozzávalók
250 gramm liszt
150 gramm túró
100 gramm juhtúró
250 gramm Rama Vajas Íz
1 csipetnyi só
100 gramm mandulabél (opcionális)
Elkészítés
A hozzávalókat gyúrjuk össze, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe pihenni.
Másnap melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
Nyújtsuk a tésztát 1,5 cm vastagra, szaggassunk belőle 3-4 cm-s átmérőjű szaggatóval pogácsákat, kenjük le a tetejüket tojással, és süssük 190°C-os sütőben 15-18 percig. Sütés előtt a pogácsák tetejére fél-fél szem mandulát is nyomkodhatunk ízlés szerint.
Elkészítés
A hozzávalókat gyúrjuk össze, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe pihenni.
Másnap melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
Nyújtsuk a tésztát 1,5 cm vastagra, szaggassunk belőle 3-4 cm-s átmérőjű szaggatóval pogácsákat, kenjük le a tetejüket tojással, és süssük 190°C-os sütőben 15-18 percig. Sütés előtt a pogácsák tetejére fél-fél szem mandulát is nyomkodhatunk ízlés szerint.