A Lipton® a világ vezető tea márkáinak egyike, amely több mint 150 országban kapható. A minőségi tea elkészítéséhez a legfiatalabb és legzamatosabb leveleket használjuk fel a frissítőhatás elérésének érdekében.

Teák

Fekete teák

Fekete teák

A fekete tea a világon legtöbbet fogyasztott, ízét a természetes fermentációs folyamat által elérő teafajta. A fekete teát izgalmas aromákkal párosítva kapjuka Lipton ízesített fekete teáit.
Elkészítésüknél fontos, hogy megfelelő ideig áztassuk a filtert. Ez általában 1-3 percet jelent a tökéletes íz- és színharmónia kialakulásához.

Zöld teák

Zöld teák

A zöld tea készítésének hagyománya Kínából ered. A zöld tea és a fekete tea ugyanabból a növényből , a teacserjéből (camelia sinensis) készülnek, csak eltérő feldolgozási módszerrel, ugyanis a zöld tea feldolgozása során a zsenge tealevelek nem esnek át a fermentálási folyamaton, ezért világos, zöldes árnyalatú színük megmarad. Az eredmény egy élénk, világoszöld főzet, amely jól párosítható más ízekkel, de önmagában is teljes értékű élményt nyújt. Elkészítésénél a felforralt vizet hagyjuk pár percig állni, Majd ezután 2 percig áztassuk a filtert, így a tea színe mélyebb lesz, íze pedig gazdagabb.

Herba teák

Herba teák

A herba teák gyógynövények forrázatai. A nap szinte bármely szakaszában segítenek a folyadékpótlásban, hozzájárulhatnak egyes betegségek kezeléséhez és az ízek természetes harmóniáját nyújtják a teázni vágyóknak. Elkészítésük gyógynövényenként különbözik, általában néhány grammnyi herbateát forró vízzel való forrázás majd 4-5 perces állás után fogyaszthatunk, de kövessük a csomagoláson javasolt elkészítési előírást.

Gyümölcsteák

Gyümölcsteák

A gyümölcsteák alapját szárított, gyümölcsök, virágszirmok- és növényi részek valamint egyes gyógynövények változatos összetételű keveréke alkotja, azonban teacserje leveleket nem tartalmaznak. A gyümölcsteák nagyszerű szomjoltók - hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatóak. Gyümölcsteák esetében az elkészítés során egy csészéhez (Kb. 2 dl) 1 teáskanál teát használunk, ennek tömege kb.2 gramm. A teát 100 C°-os forró vízzel öntjük fel, majd minimum 4-5 percig áztatjuk A hosszabb elkészítési idő azért szükséges, hogy a szárított gyümölcsdarabkákból teljes mértékben kiázhassanak az íz- és aromaanyagok.

Ízesített fekete teák

Ízesített fekete teák

A Lipton megszokott minőségű fekete teája izgalmas aromákkal párosítva. Elkészítése megegyezik a fekete teak elkészítési módjával. Így fontos, hogy megfelelő ideig áztassuk a filtert, amely általában 1-3 percet jelent a tökéletes íz és színharmónia kialakulásához.

Karácsonyi csomagok

Lipton Designed By Kenzo Takada

Lipton Designed By Kenzo Takada

A Lipton, amely már 125 éve az elérhető, minőségi tea élmény elkötelezettje, már második alkalommal hívta meg a legendás divattervezőt, Kenzo Takadát az együttműködésre. Az ünnepi szezonra szánt ajándékdoboz prémium minőségű rooibos teát tartalmaz, mesebeli mézeskalács ízesítéssel. A gazdagon fűszerezett, édes sütemény vidám aromája még ünnepibb és örömtelibb hangulatot varázsol a hideg téli esti teázásokhoz

Lipton piramis tea válogatás

Lipton piramis tea válogatás

Az idei karácsonyi csomag kollekció vezéreleme a kaleidoszkóp. A káprázatos, színes formák végtelen variációjának csak a képzelet szab határt. Ennek a sorozatnak ékköve a 40 piramis teát tartalmazó válogatásdobozunk.

Lipton fekete tea csomag

Lipton fekete tea csomag

Apró figyelmesség, tanároknak, szülőknek, rokonoknak, szomszédoknak. A csomaghoz két fekete tea jár, melyek csodaszép díszdoboz köntöst kaptak az ünnepek alkalmából.

Lipton kerámia bögrés csomag

Lipton kerámia bögrés csomag

Apró figyelmesség, tanároknak, szülőknek, rokonoknak, szomszédoknak. A csomaghoz két fekete tea jár, melyek csodaszép díszdoboz köntöst kaptak az ünnepek alkalmából.

Lipton thermo bögrés csomag

Lipton thermo bögrés csomag

Kiváló minőségű alapanyagokból készült piramis teák és egy, minden süteményes tea ízt magába foglaló válogatás. Hozzá ajándékba adunk egy thermo bögrét, hogy kedvenc teáid mindig veled lehessenek a hideg évszakban is.

Lipton üvegbögrés csomag

Lipton üvegbögrés csomag

 

Két fekete és egy zöld teát rejt a nap vidám, meleg színeiben játszó csomag, Üvegbögréjében látványos teakoktélok készíthetők.

Lipton exclusive

Lipton exclusive

 

A fekete decens mélysége tükröződik a kizárólag Tesco áruházakban elérhető két fekete és egy piramis teát tartalmazó csomag.

Lipton exclusive zöld

Lipton exclusive zöld

A harmónikus zöld tea kedvelőinek alkottuk meg ezt a csomagot, amely egy zöld kerámia bögrét is rejt. Kizárólag a Spar és Interspar áruházakban elérhető.

Lipton fekete teák fémdobozban

Lipton fekete teák fémdobozban

A csomag két fekete teát rejt, az ajándék, pedig maga a csomagolás, játékos, megnyerő, praktikus.

Receptek

Nézd meg a receptműhelyen, mivel tudod feldobni kedvenc teádat!