A Knorr Fix alapok hosszú évek óta segítik a háziasszonyokat a "Mi lesz ma a vacsora?" kérdés megválaszolásában. A termékek receptötletei között mindenki megtalálhatja a kedvére valót, segítségükkel bárki egyszerűen varázsolhat ínycsiklandó vacsorát az asztalra.
100% Természetes alapok

Knorr 100% természetes Bolognai spagetti alap
3 adag
A klasszikus olasz tésztaszószokhoz kiváló minőségű alapanyagokra, zamatos paradicsomra, finom zöldségekre és illatos zöldfűszerekre van szükség. A Knorr 100% természetes Bolognai spagetti alapban mindez megtalálhazó hiszen magas minőségű, kizárólag természetes összetevőkből készítették el séfjeink, ettől lett természetesen finom.
Összetevő lista
Összetevők: paradicsompüré por¹ 32%, vöröshagyma, cukor, só, paradicsom darabok¹ 9,3%, sárgarépa darabok, fűszerek (fokhagymapor,
fűszerpaprika, fekete bors), burgonyakeményítő, extra szűz olívaolaj, zöldfűszerek (oregánó, rozmaring, kakukkfű).
¹Fenntartható gazdaságból származó paradicsom.
A termék glutént, tejet, tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
Elkészítési javaslat
- A spagettit annak csomagolásán leírtak szerint főzzük meg.
- A darált húst előre felforrósított olajon pirítsuk erős lángon világos barnára, amíg a saját leve elpárolog. Öntsük fel 2,5 dl hideg vízzel, keverjük hozzá a tasak tartalmát.
- Fedő alatt, időnként megkeverve, alacsony-közepes lángon főzzük 5 percig.
Séf tipp: készíthetjük sertés, marha, vagy pulyka darált húsból. Hús helyett készíthetjük zöldségekkel vegetáriánus bolognai-ként is.
Egyéb hozzávalók
25 dkg spagetti
20 dkg sovány darált hús (max. 15%-os zsírtartalom)
1 evőkanál olaj
2,5 dl víz
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1285 kJ/306 kcal | 625 kJ/149 kcal | 2150 kJ/513 kcal | 26% |
Zsír | 4,3 g | 4,9 g | 17 g | 24% |
amelyből telített zsírsavak | 0,7 g | 1,5 g | 5,2 g | 26% |
Szénhidrát | 54 g | 19 g | 65 g | 25% |
amelyből cukrok | 38 g | 1,8 g | 6,2 g | 7% |
Rost | 12 g | 1,7 g | 5,8 g | |
Fehérje | 8,5 g | 7,2 g | 25 g | 50% |
Só | 11,7 g | 0,53 g | 1,8 g | 30% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 344 g (a tasak 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr 100% természetes Chilis bab alap
3 adag
Az igazán finom mexikói ételeknek csodás hangulata van. A Knorr 100% természetes Chilis bab alap az érett paradicsomoknak, az ízletes hagymának, a chilinek és az illatos mexikói fúszereknek köszönheti természetesen finom, harmonikus ízét.
Összetevő lista
Összetevők: paradicsompüré por¹ 32%, fűszerek (fűszerpaprika, fokhagyma, koriander, római kömény, fekete bors, chilipaprika 0,6%),
BÚZALISZT, vöröshagyma 13%, só, cukor, növényi olajok (kukorica, napraforgó), paradicsom darabok¹ 3,1%, burgonyakeményítő, babérlevél.
¹Fenntartható gazdaságból származó paradicsom.
A termék tejet, tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
Elkészítési javaslat
- A darált húst előre felforrósított olajon pirítsuk erős lángon világos barnára, amíg a saját leve elpárolog. Öntsük fel 3 dl hideg vízzel és keverjük hozzá a tasak tartalmát.
- Keverjük hozzá az átöblített, lecsepegtetett babot.
- Fedő alatt, időnként megkeverve, alacsony-közepes lángon főzzük 5 percig.
Séf tipp: készíthetjük sertés, marha, vagy pulyka darált húsból. Tálaljuk kukoricás párolt rizzsel vagy teljes kiőrlésű bagett-el.
Egyéb hozzávalók
Javasolt hozzávalók:
30 dkg sovány darált hús (max. 15%-os zsírtartalom)
1 doboz vörösbab konzerv (töltőtömeg 220-240g)
1 evőkanál olaj (14g)
3 dl víz
Tápérték
Knorr 100% Chili con Carne | ||||
---|---|---|---|---|
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
Energia | 1285 kJ/306 kcal | 625 kJ/149 kcal | 2150 kJ/513 kcal | 26% |
Zsír | 4,3 g | 4,9 g | 17 g | 24% |
amelyből telített zsírsavak | 0,7 g | 1,5 g | 5,2 g | 26% |
Szénhidrát | 54 g | 19 g | 65 g | 25% |
amelyből cukrok | 38 g | 1,8 g | 6,2 g | 7% |
Rost | 12 g | 1,7 g | 5,8 g | |
Fehérje | 8,5 g | 7,2 g | 25 g | 50% |
Só | 11,6 g | 0,53 g | 1,8 g | 30% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 344 g (a tasak 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr 100% Természetes Carbonara alap
3 adag
A klasszikus olasz tészták egyik kiemelkedő alakja a Carbonara. A név eredete körül sok legenda kering, de az biztos: a Carbonara Spagetti legendásan finom. A Knorr 100% természetes Carbonara Spagetti alaphoz olasz fejlesztő séfjeink csak természetes összetevőket használva alkották meg a főtt spagettit krémesen körülölelő, ízletes szósz alapját.
Összetevő lista
Összetevők: keményítő (kukorica, burgonya), TOJÁSSÁRGÁJAPOR, sovány TEJPOR, SAJTPOR, tengeri só, pirított vöröshagymapor (7,6%), cukor, fokhagymapor (1,7%), petrezselyem (0,9%), fekete bors (0,9%), szerecsendió (0,6%), extra szűz olívaolaj, snidling (0,4%), görögszénamag, citromlépor, kurkuma, lestyángyökér, só.
A termék glutént, zellert és mustárt tartalmazhat.
Elkészítési javaslat
1. A spagettit főzzük meg annak csomagolásán olvasott javaslat szerint. Ezalatt a kockázott bacon-t süssük aranybarnára az olajban.
2. A tasak tartalmát keverjük el 5 dl hideg tejben.
3. A leszűrt spagettit adjuk a bacon-höz, keverjük át, öntsük hozzá a tejes keveréket és lassú tűzön kevergetve főzzük, amíg krémes állagúvá válik.
Keverjük hozzá a parmezánt és forrón tálaljuk.
Egyéb hozzávalók
300 g spagetti
5 dl tej
8 dkg bacon
30 g reszelt parmezán
1 ek. olaj
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1831 kJ/ 436 kcal | 588 kJ/ 140 kcal | 2828 kJ/ 673 kcal | 34% |
Zsír | 21 g | 4,7 g | 23 g | 33% |
amelyből telített zsírsavak | 9,2 g | 2,4 g | 7,7 g | 39% |
Szénhidrát | 47 g | 18 g | 87 g | 33% |
amelyből cukrok | 18 g | 2,4 g | 12 g | 13% |
Rost | 2 g | 1,1 g | 5,3 g | |
Fehérje | 14 g | 5,8 g | 28 g | 56% |
Só | 8,8 g | 0,58 g | 2,8 g | 47% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag =240 g (a tasak 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr 100% Természetes Tejszínes-sonkás tészta alap
3 adag
A népszerű tésztaételek egyik egyszerűen elkészíthető változatához, a krémesen szaftos sonkás rakott tésztához nyújt segítséget a Knorr 100% Természetes Tejszínes Sonkás Tészta alap. A gondosan összeállított természetes összetevőknek köszönhetően a szószban elkészülő sonka és tészta harmonikus, lágyan fűszerezett egységet alkot.
Összetevő lista
Összetevők: keményítő (kukorica, burgonya), rizsliszt, vöröshagymapor1 (20%), cukor, tengeri só, paradicsompüré por* (4,5%), kukoricaolaj,
metélőhagyma* (2,2%), fűszerpaprika* (1,8%), fokhagymapor* (1,4%), ZELLERMAG, fekete bors (0,7%), citromlépor, szerecsendiü, kurkuma, só,
babérlevél (0,1%), lestyángyökér, görögszénamag. A termék glutént, tejet, tojást es mustárt tartalmazhat.
*Fenntarthato forrásból.
Elkészítési javaslat
Elkeszitesi javaslat:
1. A tésztát főzés nélkül, szárazon egy hőálló tálban összekeverjük a kockára vágott sonkával.
2. A tasak tartalmat a főzőtejszinnel es hideg vizzel simara keverjük, közepes lángon, kevergetve felforraljuk, és forrástól számított 1 percig főzzük.
A tésztára öntjük, reszelt sajttal megszórjuk.
3. 200°C-ra (hőlégkeveréssel 175°C) előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Egyéb hozzávalók
Javasolt hozzávalók:
20 dkg penne
2 dl főzőtejszín (15%)
18 dkg sonka
7,5 dkg reszelt sajt
4,5 dl víz
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1441 kJ/ 343 kcal | 763 kJ/ 182 kcal | 2365 kJ/ 564 kcal | 28% |
Zsír | 3,4 g | 7,3 g | 23 g | 33% |
amelyből telített zsírsavak | 0,6 g | 3 g | 9,3 g | 47% |
Szénhidrát | 69 g | 19 g | 59 g | 23% |
amelyből cukrok | 16 g | 1,4 g | 4,3 g | 5% |
Rost | 6,1 g | 1,5 g | 4,7 g | |
Fehérje | 5,9 g | 9,7 g | 30 g | 60% |
Só | 5,8 g | 0,82 g | 2,5 g | 42% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag =240 g (a tasak 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr 100% természetes Tejfölös-gombás csirke alap
3 adag
A gomba, a csirkehús és a tejföl közkedvelt alapanyagoknak számítanak szinte minden háztartásban. A Knorr 100% természetes Tejfölös-gombás csirke alap magas minőségű, természetes alapanyagaival - köztük a tinóru- és vargányagombával, valamint petrezselyemmel - varázsolja ezeket a sokak által kedvelt friss alapanyagokat harmonikusan finom étellé.
Összetevő lista
Összetevők: vöröshagyma 34%, rizsliszt, só, keményítő (kukorica, burgonya), gomba 8,9%, paradicsompüré por, fokhagyma 4,4%, extra szűz
olívaolaj,
fűszerek (fekete bors, ZELLERMAG, görögszénamag), cukor, petrezselyem, ZELLERLEVÉL, kakukkfű, rozmaring, citromlépor, babérlevél.
A termék glutént, tejet, tojást és mustárt tartalmazhat.
Elkészítési javaslat
- A csirkemell filét vágjuk kockákra, a gombát cikkekre. A csirkehúst előre felforrósított olajon pirítsuk erős lángon aranybarnára.
- Adjuk hozzá a gombát és kevergetve pirítsuk, pároljuk közepes lángon további 5 percig.
- A tejfölt keverjük simára 2 dl vízzel, adjuk hozzá a tasak tartalmát és keverjük el alaposan. Öntsük a húshoz és kevergetve, alacsony-közepes lángon, forrástól számított 3-4 percig főzzük.
Séf tipp: tálaljuk párolt rizzsel.
Egyéb hozzávalók
30 dkg csirkemell filé
30 dkg gomba (fehér champignon)
1 kispohár (150g) tejföl
1 evőkanál (14g) olaj
2 dl víz
Tápérték
Knorr 100% Tejfölös gombás | ||||
---|---|---|---|---|
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
Energia | 1244 kJ/297 kcal | 539 kJ/129 kcal | 1294 kJ/310 kcal | 15% |
Zsír | 3,4 g | 6,7 g | 16 g | 23% |
amelyből telített zsírsavak | 0,6 g | 2,9 g | 7 g | 35% |
Szénhidrát | 54 g | 4,3 g | 10 g | 4% |
amelyből cukrok | 13 g | 1,6 g | 3,8 g | 4% |
Rost | 13 g | 1,7 g | 4,1 g | |
Fehérje | 8,4 g | 12 g | 29 g | 58% |
Só | 11,2 g | 0,8 g | 1,9 g | 32% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 240 g (a tasak 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |
Sütős termékek

Knorr 7 Sajtos Csirke alap
A Knorr 7 Sajtos Csirke alap a benne lévő sokféle sajtnak köszönhetően igazán sajtossá varázsolja a csirkemellet. A Knorr séfek különböző fűszerekkel és zöldfűszerekkel tették izgalmassá ezt az ínycsiklandó ételt. Sajtos!
Összetevő lista
Összetevők: SAJTPOR 32% (kék SAJT, kemény SAJT, Crescenza SAJT, egyéb SAJT, Gorgonzola SAJT, Emmentáli SAJT, Gouda SAJT, Danbo SAJT, Camambert SAJT), BÚZALISZT, pálmazsír, burgonyakeményítő, hidrolizált növényi fehérje*, só, cukor, nagy zsírtartalmú TEJPOR 1,7%, TEJCUKOR, vöröshagymapor, fűszerek (lestyán, bors, kurkuma, koriander, fokhagyma) zöldfűszerek (petrezselyem 0,5 %, metélőhagyma, kapor, babérlevél), TEJFEHÉRJE, TEJSAVÓKÉSZTMÉNY, aromák, citromlépor. A termék tojást és zellert mustárt tartalmazhat.
*Hidrolizált növényi fehérje: kukoricából, szójából vagy búzából nyert élelmiszer összetevő, ami fűszeres, telt ízt ad az ételnek.
Elkészítési javaslat
- A csirkemell szeleteket hőálló tálba tesszük.
- A tasak tartalmát elkeverjük tejszínnel.
- A szószt húsra öntjük. Előmelegített sütőben 200°C-ra (légkeveréses sütőben 175°C-on) kb. 30 perc alattkészre sütjük. Párolt rizzsel és vegyes zöldséggel tálaljuk.
Egyéb hozzávalók
Javasolt hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
2 dl főzőtejszín (10 %)
köretként:
12 dkg rizs
60 dkg párolni való zöldség
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 2051 kJ/492 kcal | 383 kJ/92 kcal | 1459 kJ/351 kcal | 17% |
Zsír | 32 g | 2 g | 7,6 g | 11% |
amelyből telített zsírsavak | 20 g | 0,8 g | 3 g | 15% |
Szénhidrát | 35 g | 9,3 g | 35 g | 13% |
amelyből cukrok | 7,5 g | 1,5 g | 5,7 g | 6% |
Rost | 1,2 g | 1,5 g | 5,7 g | |
Fehérje | 14 g | 8,1 g | 31 g | 62% |
Só | 8,4 g | 0,28 g | 1,1 g | 18% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag =240 g (a tasak 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr Sajtos-csirkés rakott tészta alap
A csirkemell a tésztával jó páros, ha egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel szeretnénk vacsorára. A Knorr Sajtos-csirkés rakott tészta alap megbízható segítséget nyújt, hogy a közkedvelt alapanyag párosból, teljes, ízletesen sajtos étel váljon.
Összetevő lista
Összetevők: BÚZALISZT, pálmazsír, burgonyakeményítő, füstölt szalonna (sertés szalonna, só, füst), jódozott tengeri só, nagy zsírtartalmú TEJPOR, TOJÁSSÁRGÁJAPOR, SAJTPOR 4,7 % (kék SAJT, kemény SAJT, Crescenza SAJT, TEJSAVÓKÉSZTMÉNY), TEJCUKOR, só, vöröshagymapor 2,4%, cukor, hidrolizált növényi fehérje, TEJFEHÉRJE, fűszerek, fokhagymapor 1%, kurkuma, zöldfűszerek (petrezselyem 0,8%, zsálya), élesztőkivonat, maltodextrin*, gombalékoncentrátum, fűszerkivonatok.
A termék zellert és mustárt tartalmazhat.
* Maltodextrin: enyhén édes ízű, kukorica-, búza-, rizs vagy burgonyakeményítőből nyert élelmiszer összetevő.
Elkészítési javaslat
- A csíkokra vágott csirkemellet 1 ek. olajon megpirítjuk. A tasak tartalmát a tejszínnel, vízzel elkeverjük, a húshoz öntjük és a forrástól számítva 1-2 percig főzzük.
- A száraz tésztát a húsos szószhoz keverjük, majd további főzés nélkül, egy közepes méretű tepsibe vagy jénai tálba terítjük.
- A tetejére szórjuk a sajtot és előmelegített sütőben 200°C-ra (légkeveréses sütőben 180°C) kb. 20-25 perc készre sütjük.
Egyéb hozzávalók
Javasolt hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg fusilli tésuzta
2 dl főzőtejszín (10%)
6 dl víz
10 dkg reszelt sajt
1 ek. (15 ml) olaj
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 2129 kJ/ 511 kcal | 622 kJ/ 150 kcal | 2625 kJ/633 kcal | 31% |
Zsír | 35g | 6 g | 25 g | 36% |
amelyből telített zsírsavak | 19 g | 2,7 g | 11 g | 55% |
Szénhidrát | 39 g | 13 g | 55 g | 21% |
amelyből cukrok | 8,4 g | 0,7 g | 3 g | 3% |
Rost | 1,6 g | 0,9 g | 3,8 g | |
Fehérje | 8,9 g | 10 g | 42 g | 84% |
Só | 11,1 g | 0,53 g | 2,2 g | 37% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag =240 g (a tasak 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |
Tésztás ételekhez

Knorr Bolognai spagetti alap
3 adag
A Knorr Bolognai spagetti alap édes paradicsomból, oregánóval és bazsalikommal fűszerezve készült. Az olaszosíz a Knorr séfek gondos válogatásának és tudásának eredménye, amely alapján csak minőségi fűszerek kerülhettek az ételbe.
Összetevő lista
Összetevők: zöldségfélék (paradicsompüré por 41%¹, vöröshagyma 4,7%, fokahagyma 1,2%), cukor, keményítő (kukorica, burgonya), pálmazsír, só, BÚZALISZT, dextróz, zöldfűszerek 2,9% (oregánó, petrezselyem, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű), fűszerek (bors, ZELLERMAG, koriander, szegfűszeg), citromlépor, aromák. A termék tejet, tojást és mustárt tartalmazhat.
¹Fenntartható gazdaságból.
Elkészítési javaslat
- A darált húst a forró olajon megpirítjuk.
- Ha a levél elfőtte, hozzáadjuk a tasak tartalmát és a vizet.
- Jól összekeverjük és állandóan kevergetve közepes lángon újraforrástól számított 4-6 percig főzzük. Főtt tésztával tálaljuk.
Egyéb hozzávalók
30 dkg darált sertéshús
30 dkg spagetti
10 dkg reszelt sajt
2 ek. Olaj (30 ml)
3 dl víz
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1484 kJ/352 kcal | 818 kJ/195 kcal | 3755 kJ/895 kcal | 45% |
Zsír | 6,4 | 9,6 g | 44 | 63% |
amelyből telített zsírsavak | 3,5 | 3,4 g | 16 | 80% |
Szénhidrát | 64 | 18 g | 83 | 32% |
amelyből cukrok | 39 | 2,7 | 7,8 | 9% |
Rost | 8,9 | 1,5 | 6,9 | |
Fehérje | 7,2 | 9 | 41 | 82% |
Só | 5,4 | 0,33 | 1,5 | 25% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 459 g (a tasak 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr XXL Bolognai spagetti alap
5 adag
A Knorr Bolognai spagetti alap édes paradicsomból, oregánóval és bazsalikommal fűszerezve készült. Az olaszosíz a Knorr séfek gondos válogatásának és tudásának eredménye, amely alapján csak minőségi fűszerek kerülhettek az ételbe.
Összetevő lista
Összetevők: zöldségfélék (paradicsompüré por 41%¹, vöröshagyma 4,7%, fokahagyma 1,2%), cukor, keményítő (kukorica, burgonya), pálmazsír, só, BÚZALISZT, dextróz, zöldfűszerek 2,9% (oregánó, petrezselyem, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű), fűszerek (bors, ZELLERMAG, koriander, szegfűszeg), citromlépor, aromák.
A termék tejet, tojást és mustárt tartalmazhat.
¹Fenntartható gazdaságból.
Elkészítési javaslat
- A darált húst a forró olajon megpirítjuk.
- Ha a levél elfőtte, hozzáadjuk a tasak tartalmát és a vizet.
- Jól összekeverjük és állandóan kevergetve közepes lángon újraforrástól számított 4-6 percig főzzük. Főtt tésztával tálaljuk.
Egyéb hozzávalók
45 dkg darált sertéshús
50 dkg spagetti
15 dkg reszelt sajt
4 ek. Olaj (45 ml)
4,5 dl víz
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* egy adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1484 kJ / 353 kcal | 864 kJ / 206 kcal | 3534 kJ / 843 kcal | 42% |
Zsír | 6,4 | 9,8 g | 40 g | 57% |
amelyből telített zsírsavak | 3,5 | 3,4 g | 14 g | 70% |
Szénhidrát | 64 | 19 g | 78 g | 30% |
amelyből cukrok | 39 | 1,8 | 7,4 | 8% |
Rost | 8,9 | 1,6 | 6,5 | |
Fehérje | 7,2 | 9,4 | 38 | 76% |
Só | 5,4 | 0,33 | 1,3 | 22% |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 409 g (a tasak tartalma 5 adaghoz elég) |

Knorr Carbonara spagetti alap
3 adag
Ebben az ételben a Knorr séfek a füstölt szalonna és a krémes tejszín harmónikus kombinációján keresztül ragadták meg az igazi olasz carbonara szósz lényegét.
Összetevő lista
Összetevők: pálmazsír, BÚZALISZT, magas zsírtartalmú TEJPOR 8,5%, keményítő (kukorica, burgonya), só, szárított TOJÁSSÁRGÁJA, TEJCUKOR, darált
füstölt kenyérszalonna 4% (füstölt kenyérszalonna, antioxidáns (rozmaringkivonatok), füst), kálium-klorid, zöldségfélék (vöröshagyma 1,2%,
fokhagymapor 0,8%, piros kaliforniai paprika), cukor, TEJFEHÉRJE, élesztőkivonat, zöldfűszerek 0,8% (petrezselyem, zsálya), hidrolizált növényi fehérje¹, gomba, aromák (TEJSZÁRMAZÉKKAL), füst aroma.
A termék zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Hidrolizált növényi fehérje: kukoricából, szójából vagy búzából nyert élelmiszer összetevő, ami fűszeres, telt ízt ad az ételeknek.
Elkészítési javaslat
- A csíkokra vagy kockára vágott sonkát margarinon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a tasak tartalmát és a hideg tejet.
- Folyamatosan kevergetve újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Főtt tésztával tálaljuk.
Egyéb hozzávalók
15 dkg sonka
30 dkg spagetti
2,5 dl tej
3 dkg Rama margarin
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 2285 kJ/547 kcal | 608 kJ/145 kcal | 2146 kJ/512 kcal | 26% |
Zsír | 42 g | 2,9 g | 10 g | 14% |
amelyből telített zsírsavak | 24 g | 1,4 g | 4,9 g | 25% |
Szénhidrátok | 33 g | 22 g | 78 g | 30% |
amelyből cukrok | 8,8 g | 1,5 g | 5,3 g | 6% |
Rost | 1,2 g | 1,5 g | 5,3 g | |
Fehérje | 8 g | 7,5 g | 26 g | 52% |
Só | 7,9 g | 0,55 g | 1,9 g | 32% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 353 g (a tasak 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr XXL Carbonara spagetti alap
5 adag
Ebben az ételben a Knorr séfek a füstölt szalonna és a krémes tejszín harmónikus kombinációján keresztül ragadták meg az igazi olasz carbonara szósz lényegét.
Összetevő lista
Összetevők: pálmazsír, BÚZALISZT, magas zsírtartalmú TEJPOR 8,5%, keményítő (kukorica, burgonya), só, szárított TOJÁSSÁRGÁJA, TEJCUKOR, darált füstölt kenyérszalonna 4% (füstölt kenyérszalonna, antioxidáns (rozmaringkivonatok), füst), kálium-klorid, zöldségfélék (vöröshagymapor, fokhagymapor, piros kaliforniai paprika), cukor, TEJFEHÉRJE, élesztőkivonat, zöldfűszerek (petrezselyem 0,8%, zsálya), hidrolizált növényi fehérje¹, gomba, aromák (TEJSZÁRMAZÉKKAL), füst aroma.
A termék zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Hidrolizált növényi fehérje: ízesítő anyag, ami olyan növényekből van kinyerve, mint a kukorica, szója, búza. Fűszeres ízt ad az ételeknek.
Elkészítési javaslat
- A csíkokra vagy kockára vágott sonkát margarinon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a tasak tartalmát és a hideg tejet.
- Folyamatosan kevergetve újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Főtt tésztával tálaljuk.
Egyéb hozzávalók
25 dkg sonka
50 dkg spagetti
4 dl tej
5 dkg Rama margarin
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 2314 kJ/555 kcal | 618 kJ/148 kcal | 2132 kJ/511 kcal | 25% |
Zsír | 42 g | 2,9 g | 10 g | 14% |
amelyből telített zsírsavak | 24 g | 1,4 g | 4,8 g | 24% |
Szénhidrát | 34 g | 22 g | 76 g | 29% |
amelyből cukrok | 9,6 g | 1,5 g | 5,2 g | 6% |
Rost | 1,7 g | 1,5 g | 5,2 g | |
Fehérje | 8,2 g | 7,6 g | 26 g | 52% |
Só | 7,9 g | 0,58 g | 2 g | 33% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 345 g (a tasak 5 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr Lasagne alap
4 adag
Olasz Knorr Séfjeink a szülővárosukból származó receptek hagyományait követve alkották meg ezt a Lasagne alapot. Rozmaring és hagyma tökéletes kombinációja hozza el Önnek Olaszország jellegzetes ízeit.
Összetevő lista
Összetevők: zöldségfélék (paradicsompüré por 37%¹, vöröshagymapor 6,5%, fokhagymapor), burgonyakeményítő, cukor, jódozott só, BÚZALISZT, pálmazsír, zöldfűszerek 2% (oregánó, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, bazsalikom), hidrolizált növényi fehérje2, fűszerpaprika.
A termék tejet, tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Fenntartható gazdaságból.
2Hidrolizált növényi fehérje: kukoricából, szójából vagy búzából nyert élelmiszer összetevő, ami fűszeres, telt ízt ad az ételeknek.
Elkészítési javaslat
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A darált húst pirítsuk meg az olajon. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, majd fél deci vízzel öblítsük ki a dobozt, ezt is öntsük a húshoz. Adjuk hozzá az alapot, kevergetve forraljuk fel és a forrástól számított 2 percig főzzük.
- Egy hőálló edény vagy tepsi aljára (kb. 20 x 28 cm) simítsunk szét 2-3 evőkanállal a szószból, majd tegyünk rá 3 db lasagne lapot. Ezt ismételjük meg még kétszer, a végén szósszal fejezzük be, oszlassuk el rajta a kikevert tejfölt és szórjuk meg reszelt sajttal.
- Takarjuk le alufóliával úgy, hogy a fólia ne érjen a sajthoz. Süssük 30 percig az előmelegített sütőben. A 20. percben távolítsuk el a fóliát. Miután elkészült, pihentessük 5-10 percig, hogy szebben tudjuk vágni a szeleteket.
Egyéb hozzávalók
50 dkg darált hús
1 kockázott paradicsom konzerv (40 dkg)
9 lasagne lap
1 kis pohár tejföl (150 g)
5 dkg reszelt sajt
3 ek. olaj (42 g)
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1329 kJ/316 kcal | 1049 kJ/250 kcal | 2885 kJ/688 kcal | 34% |
Zsír | 3,7 g | 16 g | 44 g | 63% |
amelyből telített zsírsavak | 1,7 g | 6 g | 17 g | 85% |
Szénhidrát | 61 g | 15 g | 41 g | 16% |
amelyből cukrok | 32 g | 2,8 g | 7,7 g | 9% |
Rost | 8,9 g | 1,4 g | 3,9 g | |
Fehérje | 7,5 g | 13 g | 36 g | 72% |
Só | 11,8 g | 0,93 g | 2,6 g | 43% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 275 g (a tasak tartalma 4 adaghoz elegendő) |

Knorr Milánói makaróni alap
3 adag
Knorr séfek által alkotott Milánió makaróni alapot sonka és gomba hozzáadásával teheti még teljesebbé, így ínycsiklandó olaszos ízeket varázsolhat az asztalra.
Összetevő lista
Összetevők: zöldségfélék (paradicsompüré por 25%¹, vöröshagymapor, fokhagymapor 1,7%), keményítő (kukorica, burgonya), BÚZALISZT, dextróz, só, cukor, pálmazsír, fűszerpaprika, tyúkzsír, zöldfűszerek (bazsalikom, oregánó, petrezselyem 0,1%, rozmaring, kakukkfű), aromák, antioxidáns (rozmaringkivonatok).
A termék tejet, tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Fenntartható gazdaságból.
Elkészítési javaslat
- A felcsíkozott sonkát és a szeletelt friss vagy konzerv gombát az olajon megpirítjuk.
- Ha a gomba levét elfőtte, hozzáadjuk a tasak tartalmát és a vizet, jól összekeverjük.
- Újraforrástól számított 4-5 percig főzzük. Főtt tésztával tálaljuk.
Egyéb hozzávalók
10 dkg sonka
10 dkg gomba
30 dkg makaróni
10 dkg reszelt sajt
1,5 ek. olaj (22 ml)
3 dl víz
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1528 kJ/365 kcal | 650 kJ/155 kcal | 2750 kJ/656 kcal | 33% |
Zsír | 8,9 g | 5,1 g | 22 g | 31% |
amelyből telített zsírsavak | 3,6 g | 2 g | 8,5 g | 43% |
Szénhidrátok | 61 g | 20 g | 85 g | 33% |
amelyből cukrok | 33 g | 1,7 g | 7,2 g | 8% |
Élelmi rost | 5,8 g | 1,6 g | 6,8 g | |
Fehérje | 7,8 g | 7,4 g | 31 g | 62% |
Só | 8,6 g | 0,65 g | 2,7 g | 45% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 423 g (a tasak 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr Sajtszósz alap
3 adag
A Knorr sajtszósz alap többféle sajtból készült finom krémes szósz, amit a Knor séfek zöldfűszerekkel tettek színesebbé és még ízletesebbé.
Összetevő lista
Összetevők: SAJTPOR 32% (kékpenészes SAJT, kemény SAJT, Crescenza SAJT, Ementáli SAJT, Gouda SAJT, Danbo SAJT, Camembert SAJT, Gorgonzola SAJT, egyéb SAJT, TEJSAVÓKÉSZÍTMÉNY), BÚZALISZT, pálmazsír, burgonyakeményítő, hidrolizált növényi fehérje¹, só, cukor, nagy zsírtartalmú TEJPOR, TEJCUKOR, vöröshagymapor, fűszerek (lestyángyökér, bors, kurkuma, koriander, fokhagymapor), zöldfűszerek (petrezselyem 0,5%, metélőhagyma, kapor, babérlevél), TEJFEHÉRJE, TEJSAVÓKÉSZÍTMÉNY, aromák, citromlépor.
A termék tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Hidrolizált növényi fehérje: kukoricából, szójából vagy búzából nyert élelmiszer összetevő, ami fűszeres, telt ízt ad az ételeknek.
Elkészítési javaslat
- A tasak tartalmát elkeverjük a megolvasztott margarinnal.
- Hozzáadjuk a hideg tejet és jól elkeverjük.
- Állandóan kevergetve, újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Főtt tésztával tálaljuk.
Egyéb hozzávalók
2,5 dl tej
20 g Rama margarin
30 dkg fusilli vagy egyéb tészta
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 2086 kJ/501 kcal | 609 kJ/146 kcal | 1827 kJ/438 kcal | 22% |
Zsír | 32 g | 1,9 g | 5,7 g | 8% |
amelyből telített zsírsavak | 20 g | 1 g | 3 g | 15% |
Szénhidrát | 37 g | 26 g | 78 g | 30% |
amelyből cukrok | 8 g | 1,8 g | 5,4 g | 6% |
Rost | 1,7 g | 1,8 g | 5,4 g | |
Fehérje | 14 g | 5,6 g | 17 g | 34% |
Só | 8,4 g | 0,3 g | 0,9 g | 15% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 300 g (a tasak 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr Penne all'Arrabbiata Csirkével alap
3 adag
Az Arrabbiata egy olaszos, paradicsomos tésztaszósz, chilivel és fokhagymával. Csirkemellel elkészítve pompás vacsora.
Összetevő lista
Összetevők: zöldségfélék (paradicsompüré por¹ 31%, vöröshagymapor 7,6%, fokhagymapor), BÚZALISZT, cukor, keményítő (zöldborsó, kukorica, burgonya), só, hidrolizált növényi fehérje2, pálmazsír, fűszerek (fűszerpaprika, bors, chili 0,3%), zöldfűszerek 1% (kakukkfű, rozmaring, petrezselyem), aromák, vöröshagymalé koncentrátum, élesztőkivonat, napraforgóolaj.
A termék tejet, tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Fenntartható gazdaságból.
2Hidrolizált növényi fehérje: kukoricából, szójából vagy búzából nyert élelmiszer összetevő, ami fűszeres, telt ízt ad az ételeknek.
Elkészítési javaslat
- A csirkehúst vágjuk vékony csíkokra és pirítsuk meg forró olajon.
- Adjunk hozzá 2,5 dl hideg vizet és a tasak tartalmát, keverjük jól el és kevergetve forraljuk fel.
- Újraforrástól számított 2 percig alacsony lángon főzzük. Tálaljuk főtt tésztával.
Egyéb hozzávalók
30 dkg csirkemell
30 dkg penne
5 dkg reszelt sajt
1 ek. olaj (15 ml)
2,5 dl víz
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1397 kJ/332 kcal | 692 kJ/165 kcal | 2533 kJ/604 kcal | 30% |
Zsír | 4,3 g | 3,3 g | 12 g | 17% |
amelyből telített zsírsavak | 2 g | 1,2 g | 4,4 g | 22% |
Szénhidrát | 62 g | 22 g | 81 g | 31% |
amelyből cukrok | 30 g | 1,4 g | 5,1 g | 6% |
Rost | 8 g | 1,7 g | 6,2 g | |
Fehérje | 8,7 g | 12 g | 44 g | 88% |
Só | 9 g | 0,48 g | 1,8 g | 30% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 366 g (a tasak 3 adaghoz elég). |
Húsos ételekhez

Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap
4 adag
A Knorr tejszínes fokhagymás csirke alapban a Knorr séfek a karakteres fokhagyma darabokat fűszerek harmonikus kombinációjával egészítették ki, így a finom étel garantált.
Összetevő lista
Összetevők: BÚZALISZT, pálmazsír, zöldségfélék (fokhagyma 13%¹, vöröshagymapor, póréhagymapor), só, darált füstölt kenyérszalonna 4,3% (füstölt kenyérszalonna, antioxidáns (rozmaringkivonatok), füst), TEJCUKOR, TEJFEHÉRJE, burgonyakeményítő, fűszerek (köménymag, bors, kurkuma, fűszerpaprika, koriander), hidrolizált növényi fehérje2, zöldfűszerek 0,4% (lestyán, petrezselyem), cukor, élesztőkivonat, aromák
(TEJSZÁRMAZÉKKAL).
A termék tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Fenntartható gazdaságból.
2Hidrolizált növényi fehérje: kukoricából, szójából vagy búzából nyert élelmiszer összetevő, ami fűszeres, telt ízt ad az ételeknek.
Elkészítési javaslat
- A csirkemellett szeletekre vágjuk. A reszelt sajt egyharmadát a tűzálló tál aljába szórjuk, erre fektetjük a csirkemell szeleteket.
- A tasak tartalmát elkeverjük a főzőtejszín és a víz keverékével, majd a csirkére öntjük, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
- 180°C-ra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt, a sajt pirulásáig sütjük.
Egyéb hozzávalók
40 dkg csirkemell
15 dkg reszelt sajt
1 dl főzőtejszín
2 dl víz
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1988 kJ / 476 kcal | 704 kJ / 168 kcal | 1429 kJ / 341 kcal | 17% |
Zsír | 29 g | 9,4 g | 19 g | 27% |
ebből telített zsírsavak | 16 g | 5,5 g | 11 g | 55% |
Szénhidrát | 44 g | 3 g | 6,1 g | 2% |
ebből cukor | 5,8 g | 0,8 g | 1,6 g | 2% |
Rost | 2,8 g | < 0,5 g | < 0,5 g | |
Fehérje | 8,3 g | 18 g | 37 g | 74% |
Só | 8,8 g | 0,75 g | 1,5 g | 25% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal). **1 adag = 203 g (a tasak 4 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr Vadas alap
4 adag
A Knorr Vadas alapban a jól ismert zöldségek, mint sárgarépa, vöröshagyma és petrezselyem garantálják a házias jellegű vadas ízt, amit a Knorr séfek egy kis füstölt szalonnával tettek még teljesebbé.
Összetevő lista
Összetevők: zöldségfélék (sárgarépa 13%, petrezselyemgyökér 10%, paszternák, vöröshagyma 0,9%), burgonyakeményítő, cukor, só, pálmazsír, darált füstölt kenyérszalonna (füstölt kenyérszalonna, antioxidáns (rozmaringkivonatok), füst), aromák, hidrolizált növényi fehérje, fűszerek (fűszerpaprika, bors 0,35%, babérlevél 0,2%), élesztőkivonat, zöldséglé-koncentrátum (vöröshagyma, ZELLER, sárgarépa, póréhagyma), maltodextrin¹, gombalé koncentrátum, citromlépor, füstaroma, napraforgóolaj, vörösborkivonat. A termék glutént, tejet és tojást tartalmazhat.
¹Maltodextrin: Enyhén édes ízű, kukorica-, búza-, rizs- vagy burgonyakeményítőből nyert élelmiszer összetevő.
Elkészítési javaslat
- A csíkokra vágott marhahúst az olajon megpirítjuk, megpároljuk.
- Ha a levét elfőtte hozzáadjuk a tasak tartalmát, a mustárt és a vizet.
- Lassú-közepes lángon időnként megkeverve a hús puhulásáig pároljuk. Szükség szerint a vizet pótoljuk és citromlével ízesítsük. Tálalás előtt adjuk hozzá a tejfölt.
Egyéb hozzávalók
50 dkg marhahús
2 ek. tejföl (70 g)
1 tk. mustár (3 g)
3 ek. olaj (45 ml)
5 dl víz
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1405 kJ/336 kcal | 620 kJ/148kcal | 1395 kJ/333 kcal | 17% |
Zsír | 8 g | 9,1 g | 20 g | 29% |
amelyből telített zsírsavak | 3,8 g | 2,9 g | 6,5 g | 33% |
Szénhidrát | 54 g | 4,3 g | 9,7 g | 4% |
amelyből cukrok | 24 g | 1,9 g | 4,3 g | 5% |
Rost | 12 g | 0,6 g | 1,3 g | |
Fehérje | 6,5 g | 12 g | 27 g | 54% |
Só | 9,3 g | 0,73 g | 1,6 g | 27% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 225 g (a tasak 4 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr Pörkölt alap
4 adag
A Knorr Pörkölt alap a Knorr séfek számára nem készülhetett volna el olyan illatos fűszerek nélkül, mint a kömény, vagy a fűszerpaprika. A gazdag fűszerezés valódi magyaros ízvilágot nyújthat a család számára.
Összetevő lista
Összetevők: zöldségfélék (vöröshagyma 26%¹, fokhagymapor 0,9%), liszt (BÚZA, rizs), fűszerek és zöldfűszerek (fűszerpaprika 14%, kömény 1,2%, majoranna, bors, Cayenne-bors, őrölt babérlevél 0,1%), burgonyakeményítő, jódozott tengeri só, cukor, pálmazsír, hidrolizált növényi fehérje2, élesztőkivonat, aromák, citromlépor, só. A termék tejet, tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Fenntartható gazdaságból.
2Hidrolizált növényi fehérje: kukoricából, szójából vagy búzából nyert élelmiszer összetevő, ami fűszeres, telt ízt ad az ételeknek.
Elkészítési javaslat
- A kockára vágott húst az olajon megpirítjuk, megpároljuk.
- Ha a levét elfőtte, a tasak tartalmát vízzel elkeverjük, a húshoz öntjük, majd jól összekeverjük.
- Lassú-közepes lángon időnként megkeverve a hús puhulásáig pároljuk. Szükség szerint a vizet pótoljuk.
Séf tipp: Tálaljuk főtt burgonyával.
Egyéb hozzávalók
50 dkg sertéshús
3 ek. olaj (45 ml)
5 dl víz
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1436 kJ/342 kcal | 653 kJ/156 kcal | 1369 kJ/328 kcal | 16% |
Zsír | 7,7 g | 10 g | 21 g | 30% |
amelyből telített zsírsavak | 3,1 g | 2,6 g | 5,5 g | 28% |
Szénhidrát | 55 g | 3 g | 6,3 g | 2% |
amelyből cukrok | 17 g | 0,9 g | 1,9 g | 2% |
Rost | 10 g | 0,6 g | 1,3 g | |
Fehérje | 8,3 g | 13 g | 27 g | 54% |
Só | 10,4 g | 0,68 g | 1,4 g | 23% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 210 g (tasak tartalma 4 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr Sajtszószos csirkés penne alap
3 adag
A Knorr séfek Önnek és családjának fejlesztették a Sajtszószos csirkés penne alapot, melyben a sajt és a tejszín tökéletes kombinációja adja a krémesen ízletes tésztaszószt.
Összetevő lista
Összetevők: SAJTPOR 27% (SAJT, TEJSAVÓKÉSZÍTMÉNY), nagy zsírtartalmú TEJPOR 25%, módosított kukoricakeményítő, pálmazsír, jódozott só, BÚZALISZT, keményítő (burgonya, zöldborsó), élesztőkivonat (ÁRPÁVAL, BÚZÁVAL, ZABBAL), aromák (TEJSZÁRMAZÉKKAL), só, cukor, hidrolizált növényi fehérje, fűszerek (fokhagyma, kurkuma), TEJSAVÓKÉSZÍTMÉNY, maltodextrin¹, TEJCUKOR, petrezselyem 0,1%.
A termék tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Maltodextrin: Enyhén édes ízű, kukorica-, búza-, rizs- vagy burgonyakeményítőből nyert élelmiszer összetevő.
Elkészítési javaslat
- A csirkehúst vágjuk kis kockákra és pirítsuk meg a margarinon.
- Adjunk hozzá 2 dl hideg tejet és 1 dl vizet. Keverjük bele a tasak tartalmát, kevergetve forraljuk fel.
- Újraforrástól számított 5 percig kevergetve, alacsony lángon főzzük. Tálaljuk főtt tésztával.
Egyéb hozzávalók
25 dkg csirkemell
30 dkg penne
2 dl tej
30 g Rama margarin
1 dl víz
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 2172 kJ/522 kcal | 641 kJ/154 kcal | 2500 kJ/601 kcal | 30% |
Zsír | 37 g | 3,8 g | 15 g | 21% |
amelyből telített zsírsavak | 24 g | 1,6 g | 6,2 g | 31% |
Szénhidrát | 33 g | 20 g | 78 g | 30% |
amelyből cukrok | 6 g | 1,2 g | 4,7 g | 5% |
Rost | 0,5 g | 1,3 g | 5,1 g | |
Fehérje | 14 g | 9,3 g | 36 g | 72% |
Só | 8,5 g | 0,35 g | 1,4 g | 23% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 390 g (a tasak tartalma 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr Tejszínes sonkás tészta alap
4 adag
A Knorr séfek tudásuk legjavát adták, hogy elkészüljön a tejszínes sonkás tészta alap, melynek segítségével a rakott tészta mindig krémesen szaftos és ízletes lesz.
Összetevő lista
Összetevők: keményítők (kukorica, burgonya), rizsliszt, pálmazsír, aromák, hidrolizált növényi fehérje, jódozott só, só, élesztőkivonat, zöldségfélék (metélőhagyma 1,7%, fokhagyma), fűszerek (lestyángyökér, bors, szerecsendió 0,2%), TEJCUKOR, pirított vöröshagymapor, TEJFEHÉRJE, kálium-klorid, maltodextrin¹, citromlépor. A termék glutént, tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Maltodextrin: Enyhén édes ízű, kukorica-, búza-, rizs vagy burgonyakeményítőből nyert élelmiszer összetevő.
Elkészítési javaslat
- A tésztát főzés nélkül, szárazon egy hőálló tálban összekeverjük a sonkával.
- A tasak tartalmát a főzőtejszín és a hideg víz keverékével habverővel elkeverjük, majd 1 percig forraljuk. A tésztára öntjük, reszelt sajttal megszórjuk.
- 175°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Egyéb hozzávalók
25 dkg sonka
25 dkg penne vagy egyéb tészta
10 dkg reszelt sajt
2 dl főzőtejszín
8 dl víz
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1610 kJ/382 kcal | 674 kJ/161 kcal | 2238 kJ/535 kcal | 27% |
Zsír | 11 g | 6,4 g | 21 g | 30% |
amelyből telített zsírsavak | 6 g | 2,8 g | 9,3 g | 47% |
Szénhidrát | 64 g | 16 g | 53 g | 20% |
amelyből cukrok | 4,8 g | 0,7 g | 2,3 g | 3% |
Rost | 1,8 g | 1,1 g | 3,7 g | |
Fehérje | 6,7 g | 9 g | 30 g | 60% |
Só | 8,2 g | 0,88 g | 2,9 g | 48% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 332 g (a tasak 4 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |
Ázsiai ízek

Knorr Ázsiai joghurtos csirke alap
4 adag
A Knorr Séfek többféle különleges keleti fűszer használatával érték el ezt a jellegzetes ázsiai ízt. A joghurt és a karakteres, enyhén csípős alap kombinációja elhozza Önnek Ázsia illatát és ízét.
Összetevő lista
Összetevők: zöldségfélék (paradicsompüré por 17%¹, újhagyma, sárgarépa, kaliforniai paprika 2,5%, vöröshagyma, fokhagyma), burgonyakeményítő, cukor, fűszerek (fűszerpaprika, koriander, gyömbér 1,4%, római kömény, Cayenne-bors 1%, kardamom, fahéj, szegfűszeg), só, pálmazsír, aromák, hidrolizált növényi fehérje, glükóz-szirup, zöldfűszerek (koriander levél, babérlevél), sovány JOGHURTPOR 0,9%, maltodextrin2, TEJFEHÉRJE, céklalépor, citromlépor, füst aroma. A termék glutént, tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Fenntartható gazdaságból.
2Maltodextrin: Enyhén édes ízű, kukorica-, búza-, rizs- vagy burgonyakeményítőből nyert élelmiszer összetevő.
Elkészítési javaslat
- A csirkehúst vágjuk kis kockákra és pirítsuk meg forró olajon.
- A joghurtot keverjük simára 2 dl vízzel adjuk hozzá a tasak tartalmát és jól keverjük el.
- A keveréket öntsük a megpirított csirkehúshoz. Kevergetve forraljuk fel. Újraforrástól számított 5-8 percig alacsony lángon főzük. Tálaljuk főtt rizzsel.
Egyéb hozzávalók
50 dkg csirkemell filé
1 pohár natúr joghurt (150 g)
2 dl víz
20 dkg rizs
1 ek. Olaj (15 ml)
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1430 kJ/341 kcal | 486 kJ/116 kcal | 1677 kJ/400 kcal | 20% |
Zsír | 7,9 g | 2 g | 6,9 g | 10% |
amelyből telített zsírsavak | 3,8 g | 0,6 g | 2,1 g | 11% |
Szénhidrát | 57 g | 14 g | 48 g | 18% |
amelyből cukrok | 27 g | 1,4 g | 4,8 g | 5% |
Rost | 7,2 g | <0,5 g | 1,6 g | |
Fehérje | 7,8 g | 10 g | 35 g | 70% |
Só | 11,6 g | 0,48 g | 1,7 g | 28% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 345 g (a tasak 4 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr Kínai édes-savanyú csirke alap
4 adag
A kínai édes-savanyú csirke a Knorr séfek által megalkotott ízek varázsa. A titok az olyan összetevőkben rejlik, mint a gyömbér, az édespaprika és az ananászlé.
Összetevő lista
Összetevők: cukor, zöldségfélék (paradicsompüré por 8,6%, vöröshagyma 6,8%, piros kaliforniai paprika 2,1%, zöld kaliforniai paprika, céklapor), burgonyakeményítő, só, pálmazsír, étkezési sav (citromsav), fűszerek (gyömbér 1,2%, curry 1,1% (koriander, kurkuma, római kömény, bors, görögszénamag, Cayenne-bors, kardamom, fokhagyma)), glükóz-szirup, ananászlé por 1,8%, hidrolizált növényi fehérje¹ , dextróz, fehérborkivonat.
A termék glutént, tejet, tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Hidrolizált növényi fehérje: kukoricából, szójából vagy búzából nyert élelmiszer összetevő, ami fűszeres, telt ízt ad az ételeknek.
Elkészítési javaslat
- A kockára vágott csirkemellet kevés olajon megpirítjuk.
- Kevergetés közben adjuk hozzá először a nagyobb kockákra vágott hagymát és paprikát, majd 3 perccel később az ananászkockákat is, majd pirítsuk további 2 percig.
- Öntsünk rá fél dl-t az ananászkonzerv levéből, 2 dl hideg vizet és a tasak tartalmát. Jól elkverve, közepes lángon pároljuk további 5 percig. Tálaljuk párolt rizzsel.
Egyéb hozzávalók
40 dkg csirkemell
15 dkg ananász konzerv
1 nagy hagyma (15 dkg)
1 nagyobb piros húsú paprika (15 dkg)
20 dkg rizs
3-4 ek. ananászlé (0,5 dl)
3 ek. olaj (45 ml)
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1565 kJ/371 kcal | 559 kJ/134 kcal | 2107 kJ/505 kcal | 25% |
Zsír | 4,2 g | 3,3 g | 12 g | 17% |
amelyből telített zsírsavak | 2,6 g | 0,6 g | 2,3 g | 12% |
Szénhidrát | 75 g | 18 g | 68 g | 26% |
amelyből cukrok | 58 g | 6,4 g | 24 g | 27% |
Élelmi rost | 4 g | 1 g | 3,8 g | |
Fehérje | 3,9 g | 7,6 g | 29 g | 58% |
Só | 5,8 g | 0,3 g | 1,1 g | 18% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 377 g (a tasak 4 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr Kínai pirított csirke alap
4 adag
A keleti fűszerek tökéletes arányának megteremtése valódi kihívást jelentett a Knorr séfek számára. A gyömbér, a zöldpaprika és a pirospaprika kombinációjaként született meg végül ez a fantasztikus és lágyan fűszerezett étel.
Összetevő lista
Összetevők: burgonyakeményítő, zöldségfélék (sárgarépa 14%, ZELLER, zöld kaliforniai paprika, piros kaliforniai paprika, bambuszrügy, póréhagyma), só, szójaszósz (SZÓJABAB, BÚZA), aromák, fűszerek (gyömbér 1,5%, curry 1,5% (kurkuma, Cayenne-bors, római kömény, bors, koriander, babérlevél, lestyán), fűszerpaprika), maltodextrin¹, pálmazsír, fafülgomba 2,5%, hidrolizált növényi fehérje, cukor, citromlépor. A termék tejet, tojást és mustárt tartalmazhat.
¹Maltodextrin: Enyhén édes ízű, kukorica-, búza-, rizs- vagy burgonyakeményítőből nyert élelmiszer összetevő.
Elkészítési javaslat
- A vékony csíkokra vágott csirkehúst pirítsuk aranysárgára 3 evőkanál olajon.
- Adjuk hozzá a kockára vágott póréhagymát, a vékony csíkokra vágott sárgarépát és a kockára vágott paprikát. Kevergetve pirítsuk közepes lángon 5 percig.
- Öntsünk hozzá 2,5 dl hideg vizet, adjuk hozzá a tasak tartalmát, keverjük jól el, és lassú, közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk tovább 5-8 percig. Tálaljuk párolt rizzsel!
Egyéb hozzávalók
40 dkg csirkemell
1 póréhagyma (12 dkg)
1 piros húsú paprika (10 dkg)
1 sárgarépa (10 dkg)
20 dkg rizs
3 ek. olaj (45 ml)
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1290 kJ/309 kcal | 516 kJ/123 kcal | 1791 kJ/427 kcal | 21% |
Zsír | 4,7 g | 3,5 g | 12 g | 17% |
amelyből telített zsírsavak | 2,6 g | 0,5 g | 1,7 g | 9% |
Szénhidrát | 53 g | 14 g | 49 g | 19% |
amelyből cukrok | 13 g | 1,4 g | 4,9 g | 5% |
Élelmi rost | 10 g | 1,2 g | 4,2 g | |
Fehérje | 9,5 g | 8,3 g | 29 g | 58% |
Só | 13 g | 0,43 g | 1,5 g | 25% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 347 g (a tasak 4 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr Szecsuáni csípős csirke alap
4 adag
A szecsuáni csípős csirke alapban megtalálhatók az ázsiai konyha izgalmas ízei. A Knorr séfek hozzáértően adagolták a fűszereket, zöldségeket és a kínai ételekre jellemző fafülgombát.
Összetevő lista
Összetevők: burgonyakeményítő, só, zöldségfélék (fokhagymapor 8,1%, piros kaliforniai paprika 2,7%), cukor, aromák (ZELLERREL, BÚZÁVAL, ÁRPÁVAL), fűszerek (fűszerpaprika, Cayenne-bors 1,9%, szerecsendió, szegfűbors, bors), fafülgomba 4,9%, maltodextrin¹, citromlépor, savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-acetátok), élesztőkivonat.
A termék tejet, tojást és mustárt tartalmazhat.
¹Maltodextrin: Enyhén édes ízű, kukorica-, búza-, rizs- vagy burgonyakeményítőből nyert élelmiszer összetevő.
Elkészítési javaslat
- A kockára vagy vékony csíkokra vágott csirkehúst erős lángon hirtelen pirítsuk aranysárgára az olajon.
- Adjuk hozzá a nagy kockára vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt sárgarépát. Folyamatosan kevergetve pirítsuk erős lángon 3-4 percig.
- Öntsük hozzá 4 dl hideg vizet, adjuk hozzá a tasak tartalmát, keverjük jól el, és lassú, közepes lángon, időnként megkeverve, fedő nélkül pároljuk további 5-8 percig. Tálaljuk párolt rizzsel!
Egyéb hozzávalók
40 dkg csirkemell
1 sárgarépa (10 dkg)
1 vöröshagyma (10 dkg)
20 dkg rizs
4 dl víz
1,5 ek. olaj (20 ml)
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1231 kJ/291 kcal | 386 kJ/92 kcal | 1532 kJ/365 kcal | 18% |
Zsír | 1,7 g | 1,6 g | 6,4 g | 9% |
amelyből telített zsírsavak | 0,4 g | 0,2 g | 0,8 g | 4% |
Szénhidrát | 62 g | 12 g | 48 g | 18% |
amelyből cukrok | 11 g | 0,8 g | 3,2 g | 4% |
Rost | 3,8 g | 0,6 g | 2,4 g | |
Fehérje | 6,5 g | 7 g | 28 g | 56% |
Só | 17 g | 0,45 g | 1,8 g | 30% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 397 g (a tasak 4 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |
Görög és török ízek

Knorr Gyros alap fokhagymás dresszinggel
4 adag
A Knorr séfek Önnek és családjának fejlesztették a 2:1-ben Gyros alapot és öntetet, melyben a mediterrán jellegű fűszerek, a hagyma és a fokhagyma harmonikus kombinációja elhozza Önnek Görögország ízeit.
Összetevő lista
Összetevők:
Gyros alap (75%): vöröshagyma 41%¹, fűszerek (fűszerpaprika 9,3%, bors, koriander, Cayenne-bors), só, pálmazsír, zöldfűszerek 5% (oregánó, rozmaring), fokhagymapor, élesztőkivonat, cukor, mustár (maltodextrin2, módosított keményítő, MUSTÁRMAG, só, kurkuma, természetes aroma, ecet), burgonyakeményítő, TEJCUKOR, TEJFEHÉRJE.
A termék glutént, tojást és zellert tartalmazhat.
¹Fenntartható gazdaságból.
Fokhagymás dresszing alap (25%): maltodextrin2, fokhagyma 16%, keményítő (kukorica, burgonya), cukor, só, MUSTÁRLISZT, TOJÁSSÁRGÁJAPOR, pálmaolaj, citromlépor, petrezselyem, lestyángyökér, bors, élesztőkivonat.
A termék glutént, tejet és zellert tartalmazhat.
2Maltodextrin: Enyhén édes ízű, kukorica-, búza-, rizs vagy burgonyakeményítőből nyert élelmiszer összetevő.
Elkészítési javaslat
- Egy nagyobb edényben keverjük el a Gyros alapot (a tasak szélesebb része) 4 ek. olajban, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott húst, keverjük jól át és hagyjuk állni 1-2 percig.
- Egy másik keverőtálban keverjük simára a joghurtot a fokhagymás dresszing alappal (a tasak vékonyabb része), majd fóliával letakarva hagyjuk állni a hűtőben 5-8 percig.
- A befűszerezett húst pirítsuk forró serpenyőben, további olaj hozzáadása nélkül erős lángon kevergetve 8-10 percig.
Tipp:
Kínáljuk friss zöldségekkel, pitában vagy sült burgonyával, a fokhagymás öntettel meglocsolva.
Egyéb hozzávalók
50 dkg sertés tarja
1 pohár joghurt (140 g)
4 ek. étolaj (60 ml)
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1291 kJ/330 kcal | 1173 kJ/285 kcal | 2147 kJ/522 kcal | 26% |
Zsír | 9 g | 25 g | 46 g | 66% |
amelyből telített zsírsavak | 3,7 g | 6,9 g | 13 g | 65% |
Szénhidrát | 48 g | 3,4 g | 6,2 g | 2% |
amelyből cukrok | 11 g | 1,4 g | 2,6 g | 3% |
Élelmi rost | 11 g | 0,6 g | 1,1 g | |
Fehérje | 9,6 g | 12 g | 22 g | 44% |
Só | 12,6 g | 0,85 g | 1,6 g | 27% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal) **1 adag = 183 g (a tasak tartalma ~4 adaghoz elegendő). |
Mexikói ízek

Knorr Mexikói chilis bab alap
4 adag
A Knorr séfek gondosan adagolták a chilit, a római köményt és az oregánót, hogy megalkossák a Mexikó ízeit idéző chilis bab alapot.
Összetevő lista
Összetevők: zöldségfélék (vöröshagyma 18%, paradicsompüré por 15%¹, piros kaliforniai paprika 5%, zöld kaliforniai paprika 3%, fokhagyma), BÚZALISZT, keményítő (kukorica, burgonya), fűszerek (fűszerpaprika 6,4%, Cayenne-bors 1,6%, római kömény 1,2%, oregánó, kakukkfű, koriander, bazsalikom, babérlevél, gyömbér), hidrolizált növényi fehérje, só, élesztőkivonat, pálmaolaj, cukor, színezék (paprikakivonat), maltodextrin2, citromlépor.
A termék tejet, tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Fenntartható gazdaságból.
2Maltodextrin: Enyhén édes ízű, kukorica-, búza-, rizs vagy burgonyakeményítőből nyert élelmiszer összetevő.
Elkészítési javaslat
- A darált húst forró olajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a tasak tartalmát és a hideg vizet. Jól összekeverjük és állandóan kevergetve közepes lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot és kukoricát, majd elkeverjük.
- Újraforrástól számított 3-5 percig főzzük.
Egyéb hozzávalók
30 dkg darált sertéshús
10 dkg vörösbab konzerv
10 dkg kukorica konzerv
2 ek. olaj (30 ml)
4 dl víz
Tápérték
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1362 kJ/324 kcal | 687 kJ/164 kcal | 1388 kJ/331 kcal | 17% |
Zsír | 5 g | 12 g | 24 g | 34% |
amelyből telített zsírsavak | 1,5 g | 3,3 g | 6,7 g | 34% |
Szénhidrát | 53 g | 5,9 g | 12 g | 5% |
amelyből cukrok | 19 g | 1,4 g | 2,8 g | 3% |
Rost | 11 g | 1,7 g | 3,4 g | |
Fehérje | 12 g | 8,4 g | 17 g | 34% |
Só | 8,2 g | 0,68 g | 1,4 g | 23% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal). **1 adag = 202 g (a tasak 4 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |

Knorr XXL Chili con carne alap
6 adag
A Knorr séfek gondosan adagolták a chilit, a római köményt és az oregánót, hogy megalkossák a Mexikó ízeit idéző chilis con carne alapot.
Összetevő lista
Összetevők: zöldségfélék (paradicsompüré por 22%¹, vöröshagyma 6,1%, fokhagyma, céklalépor), cukor, fűszerek (fűszerpaprika, füstölt chili por, koriander, római kömény, Cayenne-bors 1,6%, bors, gyömbér, petrezselyemgyökér), pálmazsír, BÚZALISZT, jódozott tengeri só, burgonyakeményítő, kálium-klorid, só, zöldfűszerek (kakukkfű, babérlevél), élesztőkivonat2, vöröshagymalé koncentrátum, aromák, napraforgóolaj.
A termék tejet, tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
¹Fenntartható gazdaságból
2Élesztőkivonat: ízesítő anyag, amit élesztőből készítenek. Sós, gazdag ízt ad az ételeknek.
Elkészítési javaslat
- A darált húst forró olajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a dobozt kiöblítjük 1,5 dl vízzel, ezt is hozzáöntjük. Hozzáadjuk a tasak tartalmát és elkeverjük.
- Kevergetve felforraljuk, hozzáadjuk az átöblített, lecsöpögtetett babot. Időnként megkeverve, alacsony-közepes lángon, újraforrástól számított 4-5 percig főzzük.
Egyéb hozzávalók
60 dkg darált hús
2 doboz babkonzerv (50 dkg)
1 doboz kockázott paradicsom konzerv (40 dkg)
1,5 l hideg víz
2 evőkanál olaj (30 ml)
Tápérték
100 g ternékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1488 kJ/356 kcal | 570 kJ/136 kcal | 1585 kJ/378 kcal | 19% |
Zsír | 12 g | 8,2 g | 23 g | 33% |
amelyből telített zsírsavak | 7,2 g | 2,8 g | 7,8 g | 39% |
Szénhidrát | 51 g | 5,7 g | 16 g | 6% |
amelyből cukrok | 30 g | 2,1 g | 5,8 g | 6% |
Rost | 10 g | 2,3 g | 6,4 g | |
Fehérje | 18 g | 9,5 g | 26 g | 52% |
Só | 8,4 g | 0,58 g | 1,6 g | 27% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag = 278 g (a tasak 6 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |