Receptek a Receptműhely Receptműhelyen

Szárításos eljárás

A Knorr alapokat professzionális Knorr séfek készítik, akik a világ különböző országaiból kerültek kiválasztásra. Bizonyos variánsoknál séfjeink úgy kombinálták a különféle fűszereket, hogy a megszokottól kissé eltérő, finom ízvilágot adjanak vissza, ezáltal is segítséget nyújtva, hogy a mindennapokban változatosabbá tehessük táplálkozásunkat.


Kik készítik a Knorr alapokat?

A Knorr alapokat professzionális Knorr séfek készítik, akik a világ különböző országaiból kerültek kiválasztásra.

Bizonyos variánsoknál séfjeink úgy kombinálták a különféle fűszereket, hogy a megszokottól kissé eltérő, finom ízvilágot jelenítsenek meg, ezáltal is segítséget nyújtva, hogy a mindennapokban változatosabbá tehessük táplálkozásunkat.

Mit tartalmaznak a Knorr alapok?

A Knorr termékek alapvető összetevői jó minőségű zöldségek és fűszerek. A megfelelő állag és íz elérése érdekében a Knorr séfek egyéb kiegészítőket is hozzáadtak a termékekhez, azonban ezek egyike sem tartósítószer.
A Knorr termékekben megtalálható zöldségeket és fűszereket kíméletes szárítási eljárással állították elő, ezért tartósítószer használatára nincsen szükség. A Knorr alapok az alapanyagok gondos és alapos kiválasztásának köszönhetően mesterséges ízfokozó adalékanyagot, mesterséges aromát és mesterséges színezéket sem tartalmaznak.

Hogyan készülnek a Knorr alapok?

A szárítás az egyik legősibb tartósító eljárás, mely során a zöldségekből és fűszerekből elvonják a vizet, így meggátolják a mikroorganizmusok (baktériumok, penész) szaporodását, vagyis az élelmiszer nem romlik meg. (Gondoljunk csak a mazsolára vagy a paprikafüzérre.)

Víz hozzáadásával a szárított zöldségeknek újra visszaáll az eredeti állaga és összetétele, a friss zöldségekhez hasonló ízük és színük lesz.