Receptek a Receptműhely Receptműhelyen

A Hellmann's története

1756: a majonéz születése
A majonézt Richelieu hercegének francia séfje találta fel 1756-ban. Amíg a herceg a britekkel harcolt Port Mahonnál, addig a séf egy ünnepi lakomát készített tejszínből és tojásból a herceg győzelmének tiszteletére. Amikor a séf ráeszmélt, hogy nincs tejszín a konyhában, kénytelen volt improvizálni és oliva olajjal helyettesítette azt. Egy új konyhai remekmű született, melyet a séf „Mahonnaise”-nek nevezett el.

1905-1961: a Hellmann’s születése
1905-ben Richard Hellmann német bevándorló nyitott egy fűszerboltot New Yorkban, ahol a felesége receptje alapján készült majonézt árulta. Eredetileg két változatot forgalmaztak, és hogy azokat meg lehessen különböztetni, Richard kék szalagot kötött az egyikre. A „szalagos” változat annyira keresetté vált, hogy 1912-ben Hellmann kialakította a mára már legendává vált „Kék szalag” címkét.

Napjaink: a jelenlegi Hellmann’s kínálat
A Hellmann’s kínálata kibővült számos termékkel: a különböző típusú és kiszerelésű majonézeken kívül már ínycsiklandó és változatos salátaöntetek, illetve grillszószok is elérhetőek a márkanév alatt, melyek nélkülözhetetlen összetevőjévé váltak számos ízletes receptnek. Napjainkban a Hellmann’s-t a világ elsőszámú majonézeként tartják számon.* Ide kattintva megtekintheti a teljes portófliónkat.