Receptek a Receptműhely Receptműhelyen

Globus. Aminek megadom magam

A Globus egy régóta a magyar piacon lévő márka, dresszing termékei a mai napig az asztalokra kerülő ételek fontos kiegészítői, vagy épp alapanyagai lehetnek, hogy ellenállhatatlan finomsággá változtassák azokat.

Márkatörténet

Cégtörténet

A Globus majonézek, ketchupok, mustárok története a Globus Konzervipari Zrt.-vel kezdődött, mely egyike Magyarország legnagyobb tradíciókkal rendelkező konzervgyárainak. 1882-ben alapították meg a Globus elődjének tekinthető gyárat, mely kezdetben hús- és kávékonzerveket gyártott, a Globus márkát pedig zöldség- és gyümölcskonzervekre jelentették be 1924-ben. 1991-ben a vállalat nevét Globus Konzervgyárra változtatták, majd 1993-tól az állami vállalat Globus Konzervipari Részvénytársasággá alakult át.

1998 végén tárgyalások kezdődtek a Bestfoods Hungary Rt.-vel és a Knorr Naehrmittel Ag-val, majd a 1999. januárjában aláírt szerződés értelmében a Globus márkanév alatt gyártott ételízesítők – Globus Ketchup, Mustár, Majonéz – valamint a mártások forgalmazásának joga e két céget illette meg. Később a Bestfoods Hungary Rt.-t felvásárolta az Unilever cégcsoport.

Az Unilever világszerte több mint 400 márkával mintegy 160 országban van jelen az élelmiszerek, kozmetikumok és háztartási tisztítószerek piacán. Naponta 160 millió alkalommal valaki a világon valahol Unilever terméket választ. A 120 éve működő Unilever hazai leányvállalata 1991-ben jött létre. Magyarországon három kategóriában van jelen és több mint 20 márka termékeit forgalmazza: mustárt, ketchupot, majonézt forgalmaz, illetve jégkrémet, leveseket és ételízesítőket, tisztítószereket és kozmetikumokat gyárt és forgalmaz.

A Globus márkáról

A Globus név egy tradicionális, hagyományokkal rendelkező márkanevet sejtet, hiszen valóban maga a márkanév sok évre visszamenő tapasztalatot és valódi értékeket takar. A márkanevet első alkalommal 1924-ben jegyezték be zöldség- és gyümölcskonzervekre. Jelenleg Globus márkanév alatt konzerv húskészítmények, zöldségkonzervek, gyorsfagyasztott zöldségtermékek és gyorsfagyasztott derelyék találhatók, illetve az Unilever által forgalmazott majonéz, ketchup és mustár.

A mai, állandóan változó piaci helyzet és fogyasztói igények folyamatos innovációt és a rugalmasságot igényelnek, ezért a Globus termékeivel is folyamatosan biztosítjuk a megújulást, az innovációt, változatosságot, valamint a termékek minőségének állandóságát is egyben.