Tejszínes leves - Levesek

A tejszínes leveseket sok jellemzőikért imádjuk. Egyrészt, könnyen emészthetők a rengeteg, rostban gazdag zöldség miatt. Másrészt, nincs bennük sok kalória, így teljes mértékben fogyókúra- és alakbarátok. A tejszínnel való sűrítés extrán ízgazdaggá és különlegessé varázsolja bármely hagyományos társát. Ráadásul a tej- és laktózérzékenyek is bátran készíthetnek tejszínes levest, ha növényi – például zabból készült – tejszínnel helyettesítik az állati eredetű terméket.

 

A tejszínes levesek legelemibb része a habarás: fontos arra figyelni, hogyan csináljuk, mert úgy lesz igazán tökéletes a főztünk. Eláruljuk, a hőkiegyenlítés a titok! A tejszínt sose keverjük össze a teljes, gőzölgő levessel. Mindig merjünk ki egy kanállal a forró levesből, és azt tegyük először a habarásunkba, így nem fog pöttyökben kiválni a tejszín. 

 

A tejszínes levesek koronázatlan királynője a pulykaragu leves, főként, ha bőséges mennyiségű tárkonnyal társul. Elkészítése rém egyszerű, mégis különleges ízélmény nyújt kóstolóinak. Ha pedig unnánk a hagyományos húsokat, és valami páratlant készítenénk a családnak vagy magunknak, próbáljuk ki a tejszínes ráklevest – nem lehet benne csalódni!

Receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

Még több recept Levesek kategóriában:

Krémlevesek (184) Különleges leves (86) Zöldségleves (72) Húsleves (62) Gombaleves (51) Paradicsomleves (50) Gyümölcsleves (44) Brokkoli krémleves (43) Brokkoli leves (43) Gulyásleves (34)