Tavaszi leves - Levesek

Mindenki átérezte már legalább egyszer a tavaszi fáradtság erős szelét. Ilyenkor nehéz a koncentráció, folyton enerváltak vagyunk, és egész nap csak ásítozunk. Tökéletes ellenszer, ha bekuckózunk a kedvenc filmünk vagy sorozatunk elé egy forró, újult energialöketet adó tavaszi levessel.

 

A tavaszi levesek nevükből sejthetően, a szezonálisan elérhető zöldségekből készülnek. Érdemes mindig idényzöldséget választani a fogáshoz, mert ezek rendelkeznek a legtöbb tápanyaggal és vitaminnal, hiszen nem utaznak több ezer kilométert hozzánk. A felüdülést adó tavaszi levesek többféle verzióban kerülhetnek az asztalunka. Krémesíthetjük, tehetünk bele különböző levesbetétetek, de anélkül is könnyen elnyerik majd mindenki tetszését.

 

A legfinomabb tavaszi levesek egyike a zsenge zöldborsóleves, főleg, ha ízletes vajgaluskával dúsítjuk. Viszont számos új, saját variációkat is alkothatunk, csak néhány zöldségre és némi fűszerre van szükségünk hozzá. Tavaszi zöldséglevest mindenkinek! 

Receptek

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

Még több recept Levesek kategóriában:

Krémlevesek (184) Különleges leves (86) Zöldségleves (72) Húsleves (62) Gombaleves (51) Paradicsomleves (50) Gyümölcsleves (44) Brokkoli krémleves (43) Brokkoli leves (43) Gulyásleves (34)