Mexikói leves - Levesek

Ha mexikóit említünk, mindenki azokra a tipikus ételekre gondol, mint a burrito, a taco vagy a quesadilla. Pedig más izgalmasság is rejtőzik e dél-amerikai ország konyhaművészetében, például a mexikói leves!

 

Konyhai ízvilágában a mexikói hasonlít a magyarra, kellően fűszeresek és csípősek az ételek. Egyik legkedveltebb alapanyaguk a kukorica. Nem csoda hát, hogy a fogások egyik fő része, a tortilla is ebből készül. A tortilla szolgálhat az ételek fő alapjaként, de csupán kísérője is lehet, például az isteni mexikói levesek mellé.

 

Az imádott alapanyagukból készül az egyik legnépszerűbb levesük, a mexikói kukoricaleves. Ez a mennyei, ám de tüzes fogás kukoricából, vöröshagymából, tejszínből és némi fűszerből áll – mégis egy igazi ízkavalkádot gerjeszt a szádban! A kukoricaleves után a népszerűségi toplista második helyét a mexikói zöldségleves foglalja el, amely olyan autentikus mexikói zöldségekből készül, mint a bab, a kukorica, a paradicsom vagy az avokádó. Bár ez a leves a rosttartalma miatt önmagában gazdag, még laktatóbbá tehetjük némi tortilla chips-szel tálalva – akár a levesben, akár mellé kínálva.    

Receptek

Még több recept Levesek kategóriában:

Krémlevesek (184) Különleges leves (86) Zöldségleves (72) Húsleves (62) Gombaleves (51) Paradicsomleves (50) Gyümölcsleves (44) Brokkoli krémleves (43) Brokkoli leves (43) Gulyásleves (34)