Kínai leves - Levesek

A kínai orvoslásról mindenki hallott már – szerintünk ide sorolható a meleg, fűszeres, kicsit csípős és savanykás kínai leves is. Energiával tölt fel egy hosszú éjszaka, egy kimerítő vizsgaidőszak, vagy egy stresszesebb munkanap után is.

 

Minden ázsiai levesnek megvan a maga különleges ízvilága. A kínai leves többnyire a csípős és a csípős savanyú változatában lett népszerű. Olyan tipikus ázsiai összetevőkből áll, mint a shiitake és fafül gomba, a bambuszrügy, valamint a tofu. Ízvilágát a szójaszósz, a rizsecet, a friss chili, gyömbér és koriander szokta megbolondítani és csípősen fűszeressé tenni. Egy nagy tál garantáltan elűz minden betegséget és stresszt, sőt a hidegebb napokon nagyobb melegséget ad, mint egy puha takaró.

 

A tofuval sokan nem ápolnak szoros barátságot, nekik van egy jó hírünk! Szerencsére sertés- vagy csirkehúsból is ugyanolyan mennyei kínai levest lehet készíteni.

Receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

Még több recept Levesek kategóriában:

Krémlevesek (184) Különleges leves (86) Zöldségleves (72) Húsleves (62) Gombaleves (51) Paradicsomleves (50) Gyümölcsleves (44) Brokkoli krémleves (43) Brokkoli leves (43) Gulyásleves (34)