Becsinált leves - Levesek

A becsinált leves puhára párolt fehérhúsból és dinsztelt zöldségből készül, amit habarással sűrítenek tökéletesen sűrű állagúra. Legnépszerűbb verziója csirkemellből készül, de a sertéshússal sem lőhetünk mellé – ez már csak ízlés és kedv kérdése. A becsinált levest végtelenül egyszerű elkészíteni, és az igazán gazdaságos receptek egyike. Sokan ezért is imádjuk.  

 

A becsinált leves egyszerűsége abból fakad, hogy mindössze hús, zöldség és némi sűrítőanyag kell hozzá. A húst apróbb darabokra, a zöldségeket pedig nagyobb karikákra vágjuk, hogy könnyebben és gyorsabban puhuljanak meg. Először a húst tesszük fel főni, majd hozzáadjuk a tetszés szerint válogatott zöldségeket is. Mintha csak húslevest készítenénk, a habját is érdemes időközönként leszedni. Villával ellenőrizhetjük a hús és a zöldségek készültségét. Ha úgy érezzük, félig megpuhultak, jöhet a habarás! A becsinált levest sűríthetjük tejszínnel, de egy evőkanál liszttel és tejföllel is készíthetjük a habarást. Kóstoljuk meg, megfelelő-e az ízesítése, mert ilyenkor még könnyen pótolhatjuk. Végül forraljuk össze, és forrón tálaljuk a családnak! 

Receptek

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 130"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

Még több recept Levesek kategóriában:

Krémlevesek (184) Különleges leves (86) Zöldségleves (72) Húsleves (62) Gombaleves (51) Paradicsomleves (50) Gyümölcsleves (44) Brokkoli krémleves (43) Brokkoli leves (43) Gulyásleves (34)